Esrarengiz taciz

Güncelleme Tarihi:

Esrarengiz taciz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

İzmir polisi, kadınların bacak ve kalçalarına havalı tüfekle bilinmeyen bir cisim atarak korkunç acılar yaşatan esrarengiz sapığın peşinde.

Esrarengiz saldırılar Bornova'nın Mustafa Kemal Caddesi'ndeki 91-93 numaralı apartmanların önünde meydana geldi. Saldırıya uğrayanların sayısının 10'u bulduğunu söyleyen apartman sakinleri ve esnaf, saldırının aynı sıradaki apartmanlardan birinden yapıldığını tahmin ettiklerini söylediler. Bir sapığın yaptığı sanılan tacizde, kadınlara atılan cismin ne olduğunun anlaşılmaması, korku ve paniği artırırken, vatandaşlar polise başvurdu.

Esnaf pusuya yattı

Aynı bölgede tüpgaz bayiliği yapan Yusuf Vehbi Uzun, birkaç aydan beri benzer olayların hep dükkanının önünde meydana geldiğini belirterek ‘‘Saldırının dükkanın sırasındaki apartmanlardan birinden yapıldığını sanıyorum. Bir iki kez bu olaylardan sonra esnaf arkadaşlarla pusuya yattık, bir şey göremedik. Hep kadınlara yönelik saldırı ve hep arkadan hedefliyor. İnsan korkuyor. Öldürücü bir mikrop ya da AIDS'li saldırı da olabilir’’ dedi.

Geçmeye korkuyorlar

Lise öğrencisi Aycan Mert ise ‘‘Birkaç ay önce ablam da aynı olayı yaşadı. Bilinmeyen bir cisim, arkasından kalçasına atıldı. Acılar içinde kıvrandı. Aynı şey benim de başıma iki kez geldi. Bu caddeden geçmeye korkar oldum’’ diye konuştu. Soruşturmayı saldırıların meydana geldiği bölgede yoğunlaştıran polis, sürekli kadınların hedef alınmasının, olayın bir sapık tarafından yapıldığı görüşüne vardı. Çevredeki 3 apartmanda istihbarat çalışması yaptıklarını belirten polis yetkilileri, şunları söylediler:

Polis çaresiz kaldı

‘‘Bu apartmanlardaki dairelerden birinin balkon ya da penceresinden havalı tüfekle atış yapılmış olması ihtimali büyük. Tüm dairelerde arama yapmamız yasal olarak mümkün değil. İstihbarat çalışmasıyla sonuca ulaşmaya çalışıyoruz. Elde bir kapsül olmadığı için balistik inceleme yapılamıyor. Mağdurlar ya kapsülü bulamadı ya da vücuda değmesiyle patlayıp dağılan kimyasal bir madde olabilir.’’

Saplandığı yeri morartıp, şişiriyor

Betül Bebek : Esrarengiz tacizin son kurbanı Betül Bebek ‘‘Kalçama sanki kurşun saplandı. Acıdan kıvrandım, bacağım uyuştu, cismin çarptığı yer şişti ve morardı. Doktorlar ne olduğunu anlayamadılar. Kan tahlili yapıldı, alınan parça inceleniyor.’’

Mine Uzun : Sapığın attığı bilinmeyen cisimle sağ bacağının arkasından vurulan Mine Uzun,‘‘Ne atıldıysa bulamadık. Çok acı çektim. Bacağımda, isabet alan bölge şişti ve morardı. Kim, neden yapıyor, merak ediyorum’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!