Eşpedal Derneği ile engelleri aşıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Eşpedal Derneği ile engelleri aşıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2016 11:18

Türkiye’de resmi rakamlar tam olarak bilinmese de 8,5 milyon engelli vatandaş bulunuyor. Bunların içinde görme engelli birey sayısı yaklaşık olarak 800 bin kişi civarında. Ancak ülkemizdeki eşit ve erişilebilir kamusal alanların kısıtlı olması, bu bireylerin fiziksel antrenman yapmasının ve sosyalleşmesinin önündeki en önemli engellerden biri.

Haberin Devamı

Eşpedal Derneği, engelli bireylerin fiziksel ve sosyal rehabilitasyonunu ve engelli engelsiz bireyler arasındaki dostluğu tandem olarak adlandırılan iki kişilik bisikletler aracılığıyla sağlıyor. Dernek, bisiklet sporuna gönül veren engelli ve engelsiz bireyleri bir araya getiriyor. Yaklaşık 3 yıl önce bir topluluk olarak başlayan Eşpedal Derneği’nin bugün iletişimde olduğu 100’e yakın engelli birey bulunuyor.

Eşpedal Derneği ile engelleri aşıyorlar


Türkiye’nin farklı bölgelerinde temsilcilikleri ve 200 gönüllüsü bulunan Dernek, şehir içinde ve dışında bisiklet turları ve yarışlarının yanı sıra kurs ve sertifika programları da hayata geçiriyor. Ayrıca Eşpedal üyeleri bugünlerde, bir ilki gerçekleştirerek Karadeniz’den Hazar’a bir görme engellinin bisikletle çıkacağı en uzun turun da hazırlıklarını yapıyorlar.

Haberin Devamı

Eşpedal Derneği, engelli ve engelsiz bireyler arasında köprüler oluşturdu. Sosyal iletişim ve egzersiz yapmak yönünde sıkıntı çeken Türkiye’deki yüzlerce engelli birey ile herhangi bir engeli bulunmayan bireylerin farklı yaşam şekillerini deneyimlemeleri için fırsatlar yarattı. Hem spor yaparak sosyalleşmek isteyen engelli ve engelsiz bireylerin hayatında, hem de sivil toplum alanında kocaman bir fark yarattı.

Eşpedal Derneği ile engelleri aşıyorlar


Haberin Devamı

Although official figures are ambiguous, there are approximately 8,5 million persons with disabilities living in Turkey. Among them, approximately 800 thousand individuals are visually impaired. However, limited number of accessible public spaces prevents them from engaging in physical exercise and socializing.

Eşpedal Derneği ile engelleri aşıyorlar


Co-Pedal Association provides physical and social rehabilitation for disabled individuals and creates companionship among people with and without disabilities through using tandem bikes. Co-Pedal Association, which started up as a community around 3 years ago, is in touch with nearly 100 disabled individuals. Co-Pedal Association has offices in different parts of Turkey and has 200 volunteers. They offer training and certification programs besides organizing urban and rural cycling tours and races. Moreover, Co-Pedal members are currently preparing for a pioneer bicycle trip from Black Sea to Khazar, which would be the longest bicycle ride that a visually impaired individual has ever completed.

Eşpedal Derneği ile engelleri aşıyorlar


Haberin Devamı

Co-Pedal Association has built bridges between individuals with and without disabilities. They enabled experience sharing between individuals without disabilities and individuals with disabilities who face difficulties in terms of socialization and exercising. They made a huge difference both in the lives of people with and without disabilities who wish to socialize through exercising and in the field of civil society.

 

BAKMADAN GEÇME!