ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nden rapor açıklaması

Güncelleme Tarihi:

ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesinden rapor açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 16:49

ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nden rapor açıklaması

Haberin Devamı

 

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği, çalıştığı inşaatta geçirdiği kaza sonucunda yaralanan Ömer Kaynar'a verilen raporla ilgili açılamada bulundu.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliğinden yapılan yazılı açıklamada Ömer Kaynar'ın 21 Kasım 2017 tarihinde iş kazası nedeniyle hastanelerinin beyin cerrahi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındığın belirtildi. Açıklama aynen şöyle denildi:

"Ömer Kaynar 21.11.2016 tarihinde iş kazası nedeniyle hastanemiz Beyin Cerrahi Yoğun Bakım ve servisinde tedavi alarak 18.12.2016 tarihinde fizik tedavi görmek üzere taburcu edilmiştir. Fizik tedavisini Eskişehir Devlet Hastanesi Zübeyde Hanım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görmek isteyen hastaya 584003584003 nolu fizik tedavi görmesi için rapor düzenlenerek ilgili merkeze yönlendirilmiştir. Zübeyde Hanım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde hastaya medula sisteminden giriş açılabilmesi ve kişinin 'rapor ücreti' alabilmesi için istirahat raporu sonlandırılarak aynı gün Zübeyde Hanım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Hastanesine giriş yapması sağlanmıştır. Bu uygulama hastanemizin sistemiyle ilgili olmayıp Sosyal Güvenlik Kurumu istirahat rapor sisteminin zorunlu uygulamasıdır. Bu uygulamaya göre rapor ekranında rapor durumu ikonu 'Çalışır' ifadesi olması hastanın başka bir hastaneden hizmet alabilmesi için zorunludur. Kurumumuzla ilgili işlemler bu aşamada sonlanmıştır. Ayrıca kişi hastanemiz Sağlık Kurulu Birimi'ne maluliyet ve engelli raporu için başvurmuş olup, işlemleri devam etmektedir. Hasta ile yapılan görüşmeler sonrası hastanın Zübeyde Hanım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde 20.12.2016 - 14.03.2017 tarihleri arasında fizik tedavi hizmeti alarak 14.03.2017 tarihinde taburcu edilmiş olduğu ve 19.03.2017 tarihine kadar 5 gün süre ile rapor verildiği ve takiben kontrole çağırıldığı anlaşılmıştır. Ancak hasta rapor süresini doldurup kontrole gitmediğinden rapor kapatılamamış açık kalmıştır. Bu arada başvurduğu özel fizik tedavi merkezinde hastanın bir önceki sağlık kurumuyla ilişiği kesilmediği için provizyon alınamadığı anlaşılmıştır."

-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!