ESOGÜ Proje Fuarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

ESOGÜ Proje Fuarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2016 17:07

ESOGÜ Proje Fuarı açıldı

Haberin Devamı

 

Kemal ATLAN / ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve Eskişehir Sanayi Odası'nın (ESO) düzenlediği ESOGÜ Proje Fuarı'nda 150'ye yakın proje dereceye girebilmek için yarıştı.

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) İş ve Ticaret Merkezi Alanı'nda düzenlenen ESOGÜ Proje Fuarı ile öğrencilerin hazırladığı projelerin sergilenmesi, çalışmalarının sanayicilere tanıtılması, üniversite, iş dünyası ve öğrenciler ile bilgi ve görüş alışverişinin sağlanması amaçlanıyor. Projeye ESOGÜ'nün değişik fakültelerinden 150'ye yakın eser ile 300'ün üzerinde üniversite son sınıf öğrencisinin yaptığı projeler görücüye çıktı. Proje Fuarı'nın açılışına Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, ESOGÜ Rektörü Prof.Dr.Hasan Gönen, ESO Başkanı Savaş Özaydemir,Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, sanayiciler ve öğrenciler katıldılar.

ESOGÜ Proje Fuarı açılışında konuşan ESO Başkanı Savaş Özaydemir, bu tür etkinliklerin üniversitelerde de yapıldığını belirterek, "Üniversitelerde yapılan etkinliklere sanayicilerimizi götürmekte zorlanıyorduk. Ancak Organize Sanayi Bölgesi'nde bu tür fuarların düzenlenmesi ile fuarı sanayicilerimizin ayağına getirmiş oluyoruz" dedi.

Vali Güngör Azim Tuna da üniversite ve sanayi işbirliği ile düzenlenen fuarın mutluluk verici olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bu fuar, çok sevgili üniversite öğrencilerimizin değerli çalışmalarını sanayicilerimize tanıtmanın; üniversite, iş dünyası ve öğrenciler ile bilgi ve görüş alışverişini sağlamanın yanı sıra bizim için özel bir anlam daha taşımaktadır: Bu fuar aynı zamanda; emin adımlarla ve yüz akıyla ilerlediğimiz yeni Türkiye yolunda yeniliğe inananları, güzellikler üretenleri ve bu gönül yolunda kalkınmamızın mimarlarını buluşturmaktadır. Genç istihdamının artırılmasına yönelik girişimcilik uygulamalarının çoğalmasına zemin hazırlayan bu fuarın, hem üretim hem de sosyal açıdan ilimize önemli kazanımlar sağlayacağına yürekten inanıyorum. Uluslararası alanda yüksek rekabet gücü için üniversite eğitiminin sektörel ihtiyaçlarla tam örtüşmesi, üniversitelerin sanayi projelerinde etkin olması gerektiği bilinen bir gerçektir."

Törene katılanlar daha sonra fuarda yer alan projeleri inceleyerek projeyi yapan öğrencilerden projeleri hakkında bilgiler aldılar.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!