Eşofmanlı Ruhani

Güncelleme Tarihi:

Eşofmanlı Ruhani
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2013 23:02

Cübbesiyle sarığını bırakıp dağ yürüyüşü yapan İran’ın yeni cumhurbaşkanı fotoğraflarını Instagram’da paylaştı. Dün üniversitede yaptığı konuşmada ‘fitneci’ ve ‘molla’ları bir araya getirmeyi başaran Ruhani, “İdealizm ile gerçekçiliği dengelememiz gerekiyor. Dış dünyaya kapıları kapatamayız” dedi.

Haberin Devamı

GÖREVDEKİ 99’uncu gününde 5+1 ülkeleriyle nükleer kriz konusunda ön anlaşmaya varan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani açılıma devam ediyor. Haftada iki gün dağ yürüyüşü yaptığı söylenen Ruhani, önceki gün bu etkinliklerden birinin fotoğraflarını Instagram’dan takipçileriyle paylaştı. Fotoğraflarda cübbe ve sarığının yerini eşofman ve beyzbol şapkası almış olan Ruhani, gençlerle yürüyüş yapıyor. Fotoğraflar bir süre önce Tahran’ın kuzeyindeki Tokal Dağı’nda çekildi.

KARŞIT SLOGANLAR

Ruhani, dün de Öğrenci Günü vesilesiyle Tahran’daki Şehid Beheşti Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada “Nükleer enerji hakkımız, ama idealizm ile gerçekçiliği dengelememiz gerek. Bu ülkenin kapılarını dış dünyaya kapatmak isteyenler var. Bu mümkün değil” dedi. Bazı öğrencilerin “Siyasi mahkûmlar salıverilsin” sloganı atması üzerine Ruhani, “Halka verdiğimiz sözleri tutmaya kararlıyız. Ama hedeflere ulaşmak için içeride oydaşma lazım. Duygusal atmosferden uzaklaşmalıyız” dedi. Ruhani, muhafazakâr öğrencilerin reformcuları kastederek “Fitneciler asılsın” tezahüratını da “İç sorunlarımızı itidal ve akılla, hukuka uygun olarak çözmeliyiz” diye yanıtladı.

Haberin Devamı

MÜKEMMEL ANLAŞMA ZOR

ABD Bşakanı Barack Obama ise dün Amerikan düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü’nde yaptığı konuşmada İran’la herkesi memnun edecek mükemmel bir anlaşmanın mümkün olmadığını söyledi. Obama, “Eğer İran nükleer programından tamamen vazgeçseydi bu harika olurdu, ama herkesin şunu anlamasını istiyorum ki böyle bir seçenek yok. Bu nedenle yapabileceğimiz tek şey, İran’ın nükleer silah sahibi olmayacağından emin olmak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!