Esnaftan 10 Kasım lokması

Güncelleme Tarihi:

Esnaftan 10 Kasım lokması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 13:08

Esnaftan 10 Kasım lokması

Haberin Devamı

İZMİR Oto Tamircileri Odası ile İzmir Milli Piyango Satıcıları Odası, 10 Kasım'da lokma döktürerek Atatürk'ü andı.
Birinci Sanayi Sitesi'nde esnaf sanatkarların katılımıyla kısa bir anma töreni düzenleyen İzmir Oto Tamircileri yöneticileri, daha sonra esnafa ve sitedeki müşterileri lokma dağıttı. Odanın etkinliğine Ege Otomobilciler Derneği (EGOD) onursal başkanı İsmail Kazcıoğlu da katılarak destek verdi. Lokma dökümünün artık gelenekselleştiğini kaydeden İzmir Oto Tamircileri Odası Başkanı Necdet Heppekcan, "Her sene 10 Kasım'da bu etkinliği tekrarlıyoruz. Saat 9'u 5 geçe saygı duruşunda bulunuyor, ardından İstiklal Marşımızı hep birlikte söylüyor, duygu düşüncelerimizi üyelerimizle paylaşıyor, ardından lokma dökerek site esnafına ve müşterilere dağıtıyoruz. Üyelerimizin ilgisi ve takdiri ile yıllardır bu etkinliği aksatmadan gerçekleştiriyoruz" dedi.
Atatürk'ün tüm dünya tarafından takdir edilen önemli bir lider olduğunu vurgulayan Heppekcan, "Mustafa Kemal Atatürk Türk milletine bağımsızlığını kazandırdı, milletin geleceğini de garanti altına alacak modern Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu. Bize düşen görev de bu emaneti korumak, Atatürk'ün ülkü ve düşüncelerini gelecek nesillere doğru aktarabilmek olacaktır. Bu tür etkinliklerle hem ulu önderimizi anıyor hem de ona karşı olan şükran borcumuzu bir nebze de olsun ödemeye gayret ediyoruz. Bugün aziz Atamızın yanısıra, silah arkadaşları, tüm şehitlerimiz ve ebediyete göç eden esnaf sanatkar büyüklerimiz için lokma döktürdük" diye konuştu.
İzmir Milli Piyangocular Odası da 10 Kasım'da Atatürk için lokma dökerek vatandaşlara ikram etti. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği binası önünde lokma döktüren oda yöneticileri, çevre esnafına ve halka lokmanın yanı sıra siyah kurdele de dağıttı.
Atatürk'ün değerlerine ve şahsiyetine sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Oda Başkanı Paşa Çakmak, "Türkiye temel hak ve özgürlüklerini ulu önder Atatürk'e borçludur. Onu anmak, yüreklerde yaşatmak her Türk vatandaşının görevidir. Etkinliğimiz vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı, önümüzdeki yıl da benzer etkinliklerle ulu önderimizi anacağız" dedi.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!