Esnafın sorunları başkana iletti

Güncelleme Tarihi:

Esnafın sorunları başkana iletti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2018 17:25

Esnafın sorunları başkana iletti

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)-HATAY'ın İskenderun ilçesinde Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, esnafın yaşadığı sorunları İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e ileterek destek istedi.
İskenderun Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i ziyaret etti. Çöloğlu, esnafın sorunlarına işaret ederek, “Yöresel lezzetler ve sosyete pazarı ile ilgili bizim esnaflarımızın ciddi sıkıntıları vardı. Göreve geldiğinizde, bunları bir daha kentte stant- pazar açtırmayacağınız sözünüzü tuttuğunuz, özel olarak size teşekkür etmek istiyorum” dedi.
RUHSAT DENETİMİNİ SIKLAŞTIRIN
Esnafın gerçekten zor durumda olduğunu ifade eden Oda Başkanı Çöloğlu Belediyenin Aralık 2017’de ruhsat denetiminin üç ayda bir yapılmasını isteyerek “İskenderun Bakkallar ve bayiler odası olarak bu denetimlerin periyodik şekilde yapılmasını bekliyoruz. Denetimlerin hem Suriyelilerin hem de kayıt dışı çalışanların önüne geçmesi adına olacağından esnafımız da bu şekilde rahat edecektir” diye konuştu.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de Bakkallar ve bayiler odasının esnafla vatandaşlar adına kentte önemli görevler yaptığını vurgulayarak “Odalarımızla katılımcı belediyecilik anlayışı çerçevesinde sürekli iletişim halindeyiz. Esnaflarımızın sorunlarını sıkıntılarını çözmek noktasında elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız. 2014 tarihinde göreve geldiğimiz günden beri bizlere sosyete pazarı ve yöresel ürünler için birçok başvuru geliyor. Birileri bunu meslek edinmiş. 15- 20 gün hijyen olmayan, nereden geldiği, toplandığı bilinmeyen ürünler satılmaya çalışılıyor. Bunlara biz izin vermedik vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!