Esnafın Duyarsızlığı Engellileri Zorluyor

Güncelleme Tarihi:

Esnafın Duyarsızlığı Engellileri Zorluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2016 11:46

DİYARBAKIR’IN ERGANİ İLÇESİNDE 6 YIL ÖNCE KURULAN TÜM ENGELLİLER BİRLİK VE BERABERLİK DERNEĞİ BÜTÜN ZORLUKLARA RAĞMEN AYAKTA KALMAYA ÇALIŞIYOR.

Diyarbakır’ın Ergani İlçesinde 6 yıl önce kurulan Tüm Engelliler Birlik ve Beraberlik Derneği bütün zorluklara rağmen ayakta kalmaya çalışıyor.
Ergani ilçesi Ziya Gökalp caddesindeki Belediye Pasajı’nda bulunan derneği pasaj girişindeki tabelasını indiren bir esnaf, yerine kendi tabelasını koydu. Dernek Başkanı Ahmet Şen, Ergani Belediyesi’nin kendilerine tahsis ettiği tek göz mekanın 5 ay sonra yıkılacağını belirterek, “5 yıldır bu pasajdayız, hemen karşımızda bir kıraathane var ve tuvaleti bizim Dernek girişine bakıyor. Buraya gelen engelli kadınlarımız bir daha gelmek istemiyorlar. Biz bütün zorluklara rağmen ayakta kalmaya çalışıyoruz. Ulaşım konusunda gidemediğimiz yerlere engelli olmadığı halde tamamen gönüllü olarak çalışan Kadın Kolları Başkanımız Yağmur Kurcan gidip bizlere yardımcı oluyor. Biz duyarsızlıktan şikayetçiyiz. Pasaj girişinde bulunan tabelamızı bile bir esnaf bizden izinsiz kaldırıp yerine kendi tabelasını koydu. Bu kadar duyarsızlık olmaz. Tepkimizi koyduk ama arada bir husumet olmaması ve huzursuzluk çıkmaması için olayın üstüne gitmedik. Biz zaten engelliyiz, önümüze bir engel daha koydular dedik ama bütün bu engelleri tek tek aşacağız” dedi.
Şen, 5 ay sonra yıkılacak pasajla ilgili olarak da, Ergani İlçe Kaymakamı ve Ergani Belediye Başkanı’nın kendilerini açıkta bırakmayacaklarına inandığını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!