Esnaf Odası Başkanı: Hammadde imalat ve satıcıları Afrin Harekatı’nda fırsat kolluyor

Güncelleme Tarihi:

Esnaf Odası Başkanı: Hammadde imalat ve satıcıları Afrin Harekatı’nda fırsat kolluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2018 16:21

Esnaf Odası Başkanı: Hammadde imalat ve satıcıları Afrin Harekatı’nda fırsat kolluyor

Haberin Devamı

Cafer ZENGİN/KAYSERİ, (DHA)-KAYSERİ Marangozlar, Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası hammadde fiyat artışlarına karşı imza kampanyası başlattı. Oda Başkanı Mehmet Ali Çevrim, “Ülkemizin geleceğini teminat altına almak için Afrin’de terör örgütüne karşı ülke olarak mücadele verdiğimiz bu dönemlerde fırsat kollayan hammadde satıcıları fiyatlarında kafalarına göre ayarlama yapıyor”  dedi.

Mobilya sektöründe faaliyet gösteren esnaflar, hammadde fiyatlarındaki artışa tepki gösterdi. Kayseri Marangozlar, Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası Başkanı Mehmet Ali Çevrim,  suni hammadde fiyat artışlarına karşı imza kampanyası başlattıklarını söyledi. Çevrim, açıklamasında bazı çevrelerin Afrin Harekatını kendilerince fırsata çevirdiğini de iddia etti.  Çevrim,  “Ülkemizin geleceğini teminat altına almak için Afrin’de terör örgütüne karşı ülke olarak mücadele verdiğimiz bu dönemlerde fırsat kollayan hammadde imalat ve satıcıları aralarında birlik ve dayanışma yapıp hammadde fiyatlarında kafalarına göre ayarlama yaptıkları bilinmektedir” dedi.
Hammadde fiyatlarındaki tırmanışın sektöre darbe vurduğunu ifade eden Çevrim, şunları söyledi: “Yeni eğilimin işaretleri KDV fiyatlarındaki indirimler öncesinden de olduğu görülmüştür. Sektörde dış ticaret oranların azaldığı,ülkeler arası rekabette zorlandığımız dönemlerde devletimiz tarafından çeşitli kanallarla esnaf ve sanatkarlarımıza verilen can suyu adlı destekler suni hammadde fiyatlarındaki artış engeline takıldı. Hammadde fiyatlarındaki artışla geçtiğimiz dönemlerde biraz mola aldı. Fazla sürmeden yeniden yükselişe geçti.Dolayısı ile iç tüketimde reel bir düşüş ortaya çıktı. Reel iç talebin gerilemesi üretimi olumsuz etkilediği ve iç talep yetersizliği ekonomiyi yavaşlattığı görülmektedir.  Hükümetimizin büyüme hedeflerine katlı sağlayacak mobilya sektörü baltalayan suni hammadde üreticileri ve satıcılarına yönelik yasal çalışma yapabilmesi için federasyonumuz tarafından başlatılan imza kampanyasına tam destek vermemiz gerekmektedir. Bu durum önem arz etmektedir. Esnaf ve sanatkarlarımızı gün geçtikçe sektörümüzde ayakta durmakta zorlandığı bu dönemlerde suni hammadde fiyatlarının artışı büyük rol oynamıştır. Hammadde piyasa fiyatları en üst seviyeleri zorlanmaktadır. Esnaf ve sanatkarlarımızın ülke ekonomisinin bel kemiği olduğu şüphesiz bilinmektedir. Bu iş birlikçilerin oyununu bozmak adına Destek için esnaf ve sanatkarımızın bu birlikteliğimize duyarsız kalmaması, birlik ve beraberliğimizin bu durumunda üstesinden gelmesini sağlayacaktır” Diğer yandan Oda Başkanı Çevrim, başlatılan imza kampanyasına destek için esnafları oda hizmet binasına davet etti.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!