Eşme'ye '5 Baraj ve 7 Gölet Projesi' ile bereket akacak

Güncelleme Tarihi:

Eşmeye 5 Baraj ve 7 Gölet Projesi ile bereket akacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 10:16

Eşme'ye '5 Baraj ve 7 Gölet Projesi' ile bereket akacak

Haberin Devamı

UŞAK'ta son 15 yılda 6 milyar liralık yatırım yapan Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü sadece Eşmeli üreticiler için "5 Baraj 7 Gölet" projesi geliştirdi. Projeler tamamlandığında bölge üreticisinin cebine ortalama her yıl 27 milyon 895 bin lira daha fazla para gireceği öngörülüyor.

Bölge üreticinin sorunlarını yakından takip ettiklerini kaydeden DSİ Genel Müdürü Murat Acu, sadece Eşme'de 2 baraj ve 5 gölet işletmeye alındığını açıkladı. Acu, ilçede 1 baraj ve 2 göletin inşatının sürdüğünü söyledi. Acu, 2 baraj projesinin de planlama aşamasında olduğunu da kaydetti. Güllübağ ve İsalar Barajları ile Dereköy, Ahmetler, Bozlar, Karacaömerli, Yaşilkavak Göletleri'ni işletmeye açarak 6 bin 370 dekar araziye can suyu sağladıklarının altını çizen Acu, "İnşaatı devam eden Dervişli Barajı ile Eşmeli ve Ağabey Göletleri'ndeki çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. 3 projeyi de bir an evvel bitirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Plan ve proje aşamasındaki Konaklı ve Kocabey Barajları'nı da tamamladığımızda bölgede 30 bin 550 dekar araziyi modern sulamaya açacağız" diye konuştu. Acu şöyle devam etti:

"Eşme'deki 5 baraj ve 7 gölet  hizmete girdiğinde toplam 52 milyon 596 bin metreküp su tutulma kapasitesine erişilecek. Tarlalara bereket akacak. Artan verim ve ürün çeşitliliği ile birlikte Eşmeli üreticilerin cebine her yıl 27 milyon 895 bin lira daha fazla para girecek" diye konuştu

UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!