Eskrimde Adıyaman’ın Büyük Başarısı

Güncelleme Tarihi:

Eskrimde Adıyaman’ın Büyük Başarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2015 14:16

İTALYAN ASILLI TÜRK SPORCU MARTİNO MİNUTO 2015 ÜNİVERSİTE YAZ OYUNLARINDA TÜRKİYEYİ TEMSİL EDEREK, BRONZ MADALYA KAZANDI

Adıyaman Gençlik Spor Kulübü sporcularından Dünyaca ünlü kılıç ustası İtalyan asıllı Martino Minuto, Güney Kore’nin Gwangju kentinde düzenlenen 2015 Üniversite Yaz Oyunları’nda Türkiye’yi temsil ederek, bronz madalya kazandı.
Türk vatandaşlığına geçerek Adıyaman Eskrim sporuna kazandırılan İtalyan asıllı Martino Minuto, 25 ülkeden, 62 eskrimcinin yarıştığı erkek flöre branşında ülkemizi temsil etti. Martino Minuto yarışmada bronz madalya kazandı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Adıyaman’ın eskrim sporunda çok önemli yerlere geldiğini belirterek, “Adıyaman Gençlik Spor Kulübü Eskrim Milli Takım Antrenörümüz Recep Koç ile birlikte sporcularımızdan Martino Minuto’nun Güney Kore’nin Gwangju kentinde düzenlenen 2015 Üniversite Yaz Oyunları’nda 25 ülkeden, 62 eskrimcinin yarıştığı erkek flöre branşında ülkemizi temsil ederek, mücadele ettiğini ve rakiplerini tek tek yenerek yarı finale çıkmayı başardı. Martino Minuto yarı final mücadelesinde Fransız rakibi Maximillien Tocgues Chastanet ile karşılaşarak, mücadeleyi 8/15’lik skorla 3’üncü sırada tamamlamayı başararak bronz madalya kazandı. Bu başarı Türkiye ve ilimiz için Eskrim sporunda çok önemli başarıdır. Ben Milli Sporcumuz Martino ve Milli takım antrenörümüz Recep Koç’a elde ettiği bu başarıdan dolayı teşekkür ediyorum. Artık Adıyaman Eskrim sporunda dünya çapında başarılara imza atarak adını sıkça söz ettirmeyi başarmıştır” dedi.
Üniversiade Oyunları’nda erkek flöre branşında mücadele eden diğer milli eskrimcilerden T. Burak Babaoğlu 25’inci sırada oyunlara veda ederken, Bayan Flöre branşındaki tek eskrimci İrem Karamete ise 19’uncu sırada yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!