Eskkk Başkanı Ali Evren’den, Yerel Gazete Al, Altın Kazan Projesi’ne Destek

Güncelleme Tarihi:

Eskkk Başkanı Ali Evren’den, Yerel Gazete Al, Altın Kazan Projesi’ne Destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2015 16:03

YEREL GAZETE AL, ALTIN KAZAN PROJESİ'NİN KASIM AYI ÖDÜLÜ VERİLDİ.

Malatya’da hayata geçirilen ’Yerel Gazete Al, Altın Kazan’ Projesi kapsamında Kasım ayı ödülünü kazanan şanslı esnaf belirlendi.
Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şubesi ile Kahveciler Esnaf Odası işbirliği çerçevesinde, kıraathane, çay ocağı ve kafeler için 1 Temmuz 2015 tarihinde hayata geçirilen ’Yerel Gazete Al, Altın Kazan Projesi’ kampanyası yıl sonuna kadar devam edecek. Kampanyanın Kasım ayı ödülünün verilmesi için, Paşaköşkü, Sıtmapınarı, Köy Garajı ve sanayi sitesindeki kıraathane ve çay ocakları ziyaret edildi. Üç yerel gazete bulunduran çay ocağı ve kıraathanelerin çekilişini Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren yaptı. Evren’in çekilişi sonunda köy garajında çay ocağı bulunan esnaf Osman Karaçelik, gram altın ödülünü kazanan isim oldu. ESKKK Başkanı Evren tarafından altın ödülü, Osman Karaçelik’in iş yerinde bulunmaması nedeniyle yerine personeli Şaban Kababıyık’a verildi.
BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, ’Yerel gazete al, altın kazan’ projesinin, kıraathane, çay ocağı ve kafelerde, 1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren uygulandığını hatırlattı. Abacı, “1 Temmuz’da başlattığımız projenin kasım ayı ödülü için, kıraathane, çay ocağı ve kafelerde, Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Hacı Karanfil ile birlikte esnafları ziyaret ettik. Projemizde, kıraathane, çay ocağı ve kafelerde en az 3 yerel gazeteye bayiden alma şartımız olması nedeniyle, 3 yerel gazete olup olmadığını kontrol ettik. 3 yerel gazete bulunduran kıraathane, çay ocağı ve kafelerin isimlerini torbaya koyarak, yaptığımız çekilişle, talihli esnafa gram altın hediye ettik” diye konuştu.
ESKKK Başkanı Ali Evren de, uzun süredir kampanyayı medyadan takip ettiğini belirterek, kampanyaya destek olduklarını söyledi. Başkan Evren, “Ben de kampanyaya destek için sanayi esnafı ziyaretine katıldım ve çekilişi yapıp, şanslı esnafa hediyesini verdim. Yerel sorunların takip edilmesi, ekonomik, siyasi ve sportif gelişmelerden haberdar olunması için yerel gazete okumak çok önemli. İnternet çıktı, gazete okunurluk oranı azaldı. Ancak, gazete kalıcıdır. Özellikle, çay ocağı, kıraathane ve kafe gibi yerlerde oturanlar bir yandan çaylarını yudumlarken, diğer yandan da yerel gazete okurlarsa, kendi şehrindeki gelişmelerden haberdar olurlar” diyerek, unutulmaya yüz tutan gazete kültürünün yok olmaması için herkesi yerel gazete okumaya davet etti. Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Hacı Karanfil ise kıraathane, çay ocağı ve kafelerin günde en az 3 yerel gazeteyi bayilerden almalarını arzu ettiklerini ifade etti. Kampanyayı cazip hale getirmek için, her ay bir çekilişle, kıraathane, çay ocağı ve kafelerden birine gram altın hediye edildiğini hatırlatan Karanfil, projeye destek verenlere teşekkür etti. Başkan Karanfil, “İlimizde yerel gazetelerin fiyatı 25-30 kuruş. Bir çay ise 90 kuruş. Bir çay fiyatına birkaç tane yerel gazete alınabiliyor” diyerek, bu kampanyanın esnaflara da maddi külfet getirmediğini vurgulardı. Hacı Karanfil, gazete okuma kültürünün arttırılması adına BİK Malatya Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan projeye destek verdiklerini ifade etti. Kıraathane, çay ocağı ve kafeleri kampanyaya katılmaya davet eden Karanfil, bulunan yaklaşık 900 üyelerine de yarışma konusunda SMS mesaj gönderdiklerini aktardı. Karanfil, üyelerinin bir kısmının gazete aldığını ancak almayanların da bu proje ile gazete almaya başladığını dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!