Eskişehirspor 2 -1 Fenerbahçe

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirspor 2 -1 Fenerbahçe
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2014 06:55

Spor Toto Süper Lig'in 19 hafta mücadelsinde lider Fenerbahçe, Konuk olduğu Eskişehirspor'a 2-1 mağlup oldu.

Haberin Devamı

MAÇIN CANLI ANLATIMI

Lig'de dolu dizgin ilerleyen sarı lacivertliler ikinci yarının ilk haftası evinde Torku Konyaspor'u mağlup etmişti. Sarı lacivertli ekip 3 puan parolasıyla çıktıkları Eskişehirspor maçından eli boş döndü.

Ligin ikinci yarısına Bursaspor mağlubiyetiyle başlayan Es Es, konuk ettiği Fenerbahçe'yi tarattarı önünde 2-1 mağlup etti.

Eskişehirspor'a galibiyeti getiren golleri 28. dakikada Henri Bienvenu, 83. dakikada Erkan Zengin kaydederken Fenerbahçenin tek golü 42. dakikada Kuyt'tan geldi.

Bu skorun ardından Fenerbahçe 44 puanda kalırken, Eskişehirspor puanını 30'a yükseltti.

MAÇTAN KARELER /GALERİ Süleyman ARAT''ın objektifinden

Stat: Atatürk
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Cem Satman, Gökhan Memişoğlu
Eskişehirspor: Boffin, Akaminko, Servet, Tarık (Dk. 89 Sezgin), Özgür, Hürriyet, Aytaç, Erman (Dk. 63 Kamara), Erkan, Jorquera, Bienvenu (Dk. 63 Necati)
Fenerbahçe: Volkan, Egemen, Mehmet Topal, Sow, Holmen (Dk. 71 Mehmet Topuz), Webo (Dk. 38 Emre), Kuyt, Meireles (Dk. 81 Salih), Alves, Gökhan, Caner
Goller: Dk. 28 Bienvenu, Dk. 83 Erkan (Eskişehirspor), Dk. 42 Kuyt (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 51 Özgür (Eskişehirspor), Dk. 53 Kuyt (Fenerbahçe)

Ersun Yanal:

Takım olarak bugün ele geçirdiğimiz çok pozisyon oldu. Takım olarak mağlup olduk, Webo'nun yokluğu sıkıntı yarattı. Çok maç kazandık bugün kaybettik. Tabiki kazamadığımız için üzgünüz ama her maçı kazanacak durumdayız. Bir an önce toparlanıp önümüzde maçlarda galip gelmeye çalışacağız. İkinci yarıda daha çok pozsiyon bulduk. Webo'nun durumu tetkiklerden sonra belli olacak, kemik ve kas dokusunun olduğu kısımda bir eziklik var bir burkulma sonucunda meydana gelen bir aksaklık oldu.

Haberin Devamı

Maçtan önemli dakikalar...

-
Maçta 3 dakikalık kayıp zaman işaret edildi.
- GOL: Eskişehirspor Erkan Zengin'in 83. dakikada attığı golle 2-1 öne geçti.
- Fenerbahçe mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı... Meireles'in ceza sahası dışından pasıyla topla buluşan Kuyt'un vuruşu az farkla auta gitti.
-
İkinci yarı ev sahibi takım Eskişehirspor'un vuruşu ile başladı.
- İlk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi.
- GOL:
42. dakikada Kuyt'un golüyle Fenerbahçe eşitliği sağladı 1-1
- 4 Ağustos 2010'da Young Boys'un Fenerbahçe'yi 1-0 yendiği maçta golü atan Bienvenü, tam 1278 gün sonra tekrar sarı lacivertlilerin filelerini havalandırdı

- GOL: Eskişehirspor Bienvenü'nün golüyle 1-0 öne geçti.
- Eskişehirspor 12. dakişkada gole çok yaklaştı... Erkan Zengin'in ceza sahası dışından, kaleyi çapraz gören bir açıdan sert şutu az farkla auta gitti.
-Karşılaşma konuk ekip Fenerbahçe'nin vuruşu ile başladı.

Haberin Devamı

Eskişehirspor 2 -1 Fenerbahçe

Eskişehirspor 2 -1 Fenerbahçe

(Not: Fotoğraf LİG TV'den alınmıştır.)

MAÇTAN NOTLAR;

Eskişehirspor 2 -1 Fenerbahçe

Fenerbahçe, Aragones'i andı

Sarı-lacivertli futbolcular, bugün hayatını kaybeden eski teknik direktörleri Luis Aragones'i anmak için sahaya siyah bant ile çıktı. 2008-09 yılında Fenerbahçe’yi çalıştıran İspanyol teknik adamın birlikte çalıştığı bir çok oyuncu hala Fenerbahçe forması giyiyor.

Eskişehirspor 2 -1 Fenerbahçe

HANGİSİ BAŞKAN?

Yönetim tribünde

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan ve Eskişehirspor Yönetimi Kurulu üyeleri, maçı Ediz Bahtiyaroğlu Tribünü'nde taraftalarla birlikte izledi.

Eskişehirspor yönetim kurulu karşılaşmayı taraftarlarla bütünleşmek adına Es-Es bandosunun yanında kapalı tribünde izlediler. Yönetim olarak böyle bir karar alan Kırmızı Siyahlılar bir süredir sıkıntılar yaşayan kulüpte bütünleşme adına böyle bir davranışta bulunduklarını belirttiler.

Haberin Devamı

Sahayı sulayın-hayır sulamayın

Fenerbahçeli futbolcular karşılaşma öncesi ısınırken zeminin çok sert olduklarını gördüler. Daha önce Karabükspor deplasmanında böyle bir durumla karşılaşan sarı lacivertliler stat yönetimine zeminin sulanması için ricada bulundular. Ancak stat yönetimi Eskişehirsporlu futbolcuların zeminin sert olmasını istedikleri için bunu yapamayacaklarını belirttiler.

Diego’da sorun para
Eskişehirspor-Fenerbahçe maçı öncesinde Kırmızı-Siyahlılar’ın başarılı stoperi Diego, son dakika gelişmesiyle dünkü maç kadrosundan çıkartılmıştı. Diego’nun ödemelerini alamadığı ve bu yüzden yaşanan problemler üzerine kadrodan çıkartıldığı öğrenildi.

Temelli doğruladı
Fenerbahçe Asbaşkanı Ömer Temelli twitter’dan Salih’e Roma’nın teklif yaptığını doğruladı. Temelli bir taraftarın “Salih’e Roma’nın teklif yaptığı doğru mu” sorusuna, “Doğru, teklif var” yanıtını verdi. Bilindiği üzere Roma Salih için Fenerbahçe’nin kapısını çalmış fakat Aziz Yıldırım bu teklifi reddetmişti.

Kulübelere ısıtıcı!
Fenerbahçe ligin 19. haftasında Eskişehirspor’a konuk olurken burada oldukça soğuk bir havayla karşılaştı. Gündüz yaklaşık 10 derece olan hava sıcaklığı havanın kararmasıyla 0’ın altına düştü. Eskişehirspor buna önlem olarak yedek oyuncuların üşümemesi için yedek kulübesine ısıtıcılar koydu.

Taraftarlardan protesto

Eskişehirspor taraftarı karşılaşmanın ilk 5 dakika susarak Eskişehir’de uygulamaya geçen E-Bilet orgabnizasyonunu protesto ettiler. 5 dakika boyunca susan Es-Es’ler bu dakikadan sonra takımlarına büyük destek verdiler. Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan ve Eskişehirspor Yönetimi Kurulu üyeleri, Spor Toto Süper Lig'deki Fenerbahçe maçını taraftarların arasında Ediz Bahtiyaroğlu Tribünü'nde izledi. Eskişehirsporlu taraftarlar maça yoğun ilgi gösterdi. Soğuk havaya rağmen tribünleri dolduran taraftarlar, takımlarına destek verdi. Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'nde toplanan Es-Es taraftarları, stada birlikte geldi. Fenerbahçe taraftarları ise maçın öncesinde kendileri için ayrılan kapalı tribünde yerlerini aldı. Fenerbahçe'de Cristian Baroni ve Michal Kadlec ile sakatlıkları bulunan Emenike ve Alper Potuk maçın kadrosuna alınmadı. Bir süre önce Eskişehirspor'u da çalıştıran Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, bu sezon Eskişehir'de ilk kez maça çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!