Eskişehir'de yeni yıl kutlamaları

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde yeni yıl kutlamaları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2015 01:09

- Vali Tuna: - "Temennimiz herhangi bir kargaşa ortamı olmadan vatandaşlarımızın yeni yıla huzurlu bir şekilde girmeleri"

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, halkın birbirinin hakkına saygı duyan ve devletin koyduğu kurallara ve yasalara uyan bir insan yapısına sahip olduğunu söyledi.

Vali Tuna, kent merkezinde bulunan Çarşı Polis Merkezi Amirliği'ni ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, insanların can, mal emniyetini ile huzurunu sağlayan polisin, fedakarca görevini yerine getirdiğini belirterek, herkesin evinde ve eğlence merkezlerinde huzurlu bir ortamda yeni yıllarını kutlamaları için polisin görevi başında olduğunu kaydetti.

Sabahın erken saatlerine kadar polis ekiplerinin görev yapacağını ifade eden Vali Tuna, şöyle konuştu:

"Temennimiz her hangi bir kargaşa ortamı olmadan vatandaşlarımızın yeni yıla huzurlu bir şekilde girmeleri. Şu ana kadar bana verilen bilgilerde önemli bir olayımızın olmadığı gözüküyor. Bu sevindirici, inşallah bu şekilde devam eder ve 2014 yılını noktaladığımız bu saatlerde 2015 yılına iyi bir başlangıç yapmış oluruz. Kentimiz huzur ve barış kenti. Burada güzel insanlar yaşıyor. Zaman, zaman çıkan toplumsal olaylar var ancak geneli etkileyen, insanların keyfini kaçıracak çok sıkıntı çıkaracak hadiseler değil. Eskişehir insanı gördüğümüz kadarı ile birbirine oldukça saygılı, birbirinin hakkına saygı duyan ve devletin koyduğu kurallara ve yasalara uyan bir insan yapısına sahip. Bu da oldukça sevindirici."

Haberin Devamı

Eskişehir Emniyet Müdürü Mustafa Şahin ise yılbaşı etkinlikleri kapsamında polis ekip sayısının artırıldığını anlatarak, bu kapsamda kent halkının huzurlu bir yeni yıl geçirmeleri için 84 ekibin görev yapacağını kaydetti.

- Kartopu savaşı ile yeni yıla girdiler-

Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi'nde toplanan yüzlerce kişi ise saatler 00.00'ı gösterdiği anda kartopu savaşı yaptı.

Ellerinde bulunan meşaleleri yakıp, Eskişehirspor lehinde slogan atan taraftarların yanı sıra Eskişehir'de bulunan mülteciler ise yöresel oyunları ile yeni yılı karşıladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!