Eskişehir'de Kırım Gecesi

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde Kırım Gecesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2017 11:24

Eskişehir'de Kırım Gecesi

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR,(DHA)- CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Geleneksel Kırım Gecesi etkinliğine katıldı. Gecede konuşan Çakırözer, "Kırım Tatarları Eskişehirimizin ayrılmaz parcası. Kültürel mozaiğimizin en temel ögelerinin başında geliyorlar. Ancak Rusya'nın Kırım'ı işgali nedeniyle Kırım'daki soydaşlarımız çok zor günler yaşamakta. Bizler her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için iktidarıyla, muhalefetiyle hep birlikte Kırım Tatar Türkü soydaşlarımızın destekçisiyiz" dedi.

Eskişehir Kırım Derneği'nin sadece Eskişehir'de değil dünya çapında da çok büyük başarılara imza attığını söyleyen Çakırözer, "Sevgili dostum Evren Olcay'ın başkanlığını yürüttüğü Kırım Derneği'miz kendi kültürlerine olan bağlılığı ve saygısı ile kültürel mozağimizin en temel ögelerinin başında geliyor, Eskişehirimiz için yeri bambaşka" diye konuştu.

ESKİŞEHİR MÜCADELENİN LİDERİ OLMALI

Tarih boyunca büyük acılar yaşayan Kırım Tatarları, şimdi de Rusya'nın işgali nedeniyle çok zor günler geçirdiğini hatırlatan milletvekili Çakırözer konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kırım Tatar Türkü soydaşlarımız çok büyük acılar çektiler. Bu acılar hala da dinmiş değil,. Rusya'nın Kırım'ı işgali sonrasında sürgüne gitmek zorunda kalan soydaşlarımızla, Mustafa Cemil Aga ile ve diğer sürgündeki liderleriniz ile tam dayanışma içindeyiz. Dünyadaki en büyük Kırım Tatarı topluluğunun yaşadığı Eskişehir bu konudaki mücadelinin lideri olmalı. Başı çekmeli. Her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için iktidarıyla, muhalefetiyle hep birlikte onların destekçisi olmak zorundayız."

Çakırözer, başta Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Evren Olcay olmak üzere gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak, Kırım Gecesi'nde gösterilen birlikteliğin Kırım Tatar Türkü soydaşların yürüttüğü mücadeleye örnek olmasını diledi.

Geceye, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın yanısıra çok sayıda davetli katıldı.

--

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!