Eskişehir'de hedef 21 yaş ortalaması

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde hedef 21 yaş ortalaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2013 11:53

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, 21 yaş ortalamalı kadroya sahip olmayı hedeflediklerini bildirerek, yeni Alper Potuk'lar yetiştirdiklerini söyledi.

Ünal, Eskişehirspor'un 2012-2013 futbol sezonunu AA muhabirine değerlendirerek, "Talihsiz bir sezon yaşadığımızı düşünüyorum. Teknik ekibin rahatsız edilmesi, tribünlerimizin karışması, Eskişehirsporluluk duruşuna hiç yakışmadı. Böylesine zorlu bir sezondan geçtik" dedi.

Eskişehirspor'un, Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında Fenerbahçe'ye penaltılar sonucu elendiğini anımsatan Ünal, şunları kaydetti:

"Kaldı ki, hakemin çok ciddi bir hatası, atılmış golümüzü iptal etti. Necati Ateş'in golü goldü ama maalesef, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Ona çok üzgünüm. Çünkü bu şekilde futbolumuzu, oyunumuzu bir yere götüremeyiz, büyütemeyiz. Oyuncularımızın, teknik ekibin, taraftarın emeklerini göz önünde bulundurmamız lazım. Hakemlerimizin de bu meyanda ciddi anlamda dikkatli olması gerekiyor. Yan hakemin bir bayrağı, bir sezon boyu, biz oraya gelene kadar kaç tane takım elemiş gelmişiz, ne kadar masraflar etmişiz, ne emekler çekmişiz... Bu konuda hakemlerin vicdanen meseleye yaklaşmasını istiyorum. Hakemler hata yapabilir ama bu kadar önemli bir maçta bariz bir bayrak çekerek, 94. dakikada golümüzü iptal etmesini esefle kınıyorum."

"Önümüzdeki yıl daha iyi yerlere geleceğiz"


Ünal, öte yandan Eskişehirspor'un, Spor Toto Süper Ligi ilk sekizde tamamladığını dile getirerek, "Ancak Eskişehirspor takımı her zaman hedeflerini büyütmüş, hep UEFA Kupaları'nda, Avrupa Şampiyonaları'nda çıtasını yükselterek giden bir kadro. Onun içindir ki, inşallah önümüzdeki yıl daha iyi yerlere geleceğiz" ifadelerini kullandı.

"Spor Toto Süper Ligi'nde mücadele eden 18 takım içerisinde en genç kadroya sahip takımız" diyen Ünal, şöyle devam etti:

"Kayserispor ve Eskişehirspor takımlarının yaş ortalaması 23 civarında. Bir kaç yaşlı arkadaşımız daha aramızdan ayrıldığında bütün ekibimiz, 21 yaş ortalamalı kadrodan oluşacak, hayalimiz bu. Türkiye'de en genç ve yetenekli oyuncularında bizim kadromuzda olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki hem mili takımımız açısından hem de yabancı kontenjanlarının düşmesi anlamında genç yetenekli oyunculara altyapılara bütün kulüplerin ciddi anlamda önem vermesi, hepimiz adına çok önemli. Eskişehirspor, bu konuda en iyilerden, daha da iyileştireceğiz. Mutlak surette altyapıdan futbolun fabrikasını oluşturup, yeni Alper Potuk'lar zaten yetişti geliyor, kimsenin farkında olmadığı daha bizde çok var ama önümüzdeki yıl onları da Eskişehirspor kadrosunda görmek mümkün olacak."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!