Eskişehir'de festival günleri başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde festival günleri başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2003 14:03

Anadolu’nun kültür ve sanat buluşması olan Uluslararası Eskişehir Festivali, 11 ile19 Ekim tarihleri arasında dokuzuncu yaşını kutluyor. Eskişehirliler’ i müzik, tiyatro ve çeşitli çocuk etkinlikleriyle buluşturacak festivalin bu yıl ki konuk ülkesi Avusturya. Festivalde klasik müzik, caz, etnik müzik ve Türk Halk Müziği konserleri, tiyatro gösterileri ile çocuklara yönelik etkinliklere de yer verilecek.

Haberin Devamı

Eskişehir’i uluslararası standartlarda bir festival kenti haline getirmeyi amaçlayan etkinlik, birbirinden ünlü yabancı sanatçıların yanı sıra Türkiye’nin önde gelen başarılı isimlerini de kentle buluşturuyor. Konuk ülke Avusturya’nın, kültür ve sanat faaliyetlerinin  tanıtılacağı 9. Uluslararası Eskişehir Festivali’nde, klasik müzik, caz, etnik müzik ve Türk Halk Müziği konserleri,  tiyatro gösterileri ile çocuklara yönelik etkinliklere de yer verilecek.

Uluslararası kültür ve sanat etkinliklerini ülke sınırları dışına taşıyan  Eskişehir Festivali bu yıl kapılarını, 11 Ekim'de Bilkent Senfoni Orkestrası ve  TRT İstanbul Gençlik Korosu’nun birlikte yer alacağı  200 kişilik görkemli  performansıyla açacak.

Eskişehirli caz severler bu yıl çok şanslı, festival  dünyaca ünlü caz starlarına  ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Chick Corea’nın grubunda uzun yıllar bas çalan besteci, aranjör ve prodüktör Avishai Cohen ve  İnternational Vamp Band, cazın yaşayan efsanesi Johnny Griffin (Quartet), caz ustalığı ile rock enerjisini birleştiren isimlerden Vietnam asıllı Fransız gitarcı Nguyen Le, Miles Davis’in öğrencilerinden orta yaş caz kuşağının trompetçisi  Wallace Roney(Quintet) ve Balkanların en enerjik, hareketli ve eğlenceli müziğinin temsilcileri King Naat Veliov & The Original Kocani Orkestrası festivalde müzik severlerle buluşacak. Ülkemiz sanatçılarından Önder Focan, Cengiz baysal , Akın Eldes  gibi isimler de Eskişehirlilere unutulmaz müzik ziyafeti sunacaklar.

Festivalde Halk müziğinin güçlü seslerinden Birol Topaloğlu, albümü dünyayı dolaşırken, Karadenizin sesini Eskişehirli Halk müziği severlere duyuracak. Erdal Erzincan da  Eskişehir festivalinin konuğu olacak.

Ali Poyrazoğlu’nun “Ödünç Yaşamlar”, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun “Özel Hayatlar” ve Tiyatro Anadolu’nun sahneleyeceği “Melekler Şehri” adlı oyunların yanı sıra, Avusturyalı ressam Günter Marchel’in  sergisi Eskişehirli sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Festival, her yıl olduğu gibi,  Nazım Rızaev’in yönetimindeki Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nın vereceği konserle kapanacak. Bu  yıl ki kapanış konserinin solisti  piyanist Ferit Adıgüzelzade.

Haberin Devamı

KONUK ÜLKE AVUSTURYA

Uluslararası Eskişehir Festivali, 2002 yılında  “konuk ülke programı” adı altında yeni bir uygulama başlatmıştı. Her yıl farklı bir ülkenin kültür ve sanatından  örneklerin sergilendiği  festivalde bu yıl Avusturya  rüzgarı esecek. Festival kapsamında Avusturya’nın kültür ve sanatını tanıtan etkinliklerin yanı sıra Eskişehir ve Avusturya’nın iş çevrelerini bir araya getirmeyi hedefleyen programlar da yer alıyor.

FESTİVAL İÇİNDE FESTİVAL

Uluslararası Eskişehir Festivali’ni diğer festivallerden ayıran en önemli özelliği , Türkiye de ilk kez bir festivalin  çocuklara da yer veriyor olması. Festival kapsamında bu yıl,  “Eskişehirli Genç Ressamlar”ın konuk ülke Avusturya’yı konu alan resim sergisi, tiyatro, dans, resim, beden – ritm   atölyeleri ve Konya Devlet Tiyatrosu ile  Tiyatro Oyunevi’ nin  gösterileri yer alacak.  TRT İstanbul Gençlik Korosu ile European Voices İstanbul Korosu  konserleri çocuk etkinliklerinin müzik bölümünü oluşturacak.

Haberin Devamı

11-19 Ekim tarihleri arasında dokuzuncusu  düzenlenecek festival, Eskişehir Valiliği, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve Zeytinoğlu Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı’nın işbirliğiyle gerçekleşiyor.

Bilet Satış...
Festival Bilet Gişe: Kızılcıklı Cad. Eti Plaza Önü
Biletf iyatları
Tam: 8 milyon TL
Öğrenci 4 milyon TL
Çocuk 1 milyon TL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!