Eskişehir'de Eğitim Şenliği

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde Eğitim Şenliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2017 15:43

Eskişehir'de Eğitim Şenliği

Haberin Devamı


Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,(DHA)- ÖĞRETMEN Akademisi Vakfı'nın (ÖRAV) düzenlediği 'Öğretmen Olmak' temalı 3'üncü ÖRAV Eğitim Şenliği Eskişehir'de  başladı.
Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine destek veren ÖRAV, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları desteğiyle düzenlenen 3'ncü ÖRAV Eğitim Şenliği'nın açılışı  Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ)  ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. İki gün sürecek olan etkinliğe Milli Eğitim Bakanlığı, TANAP ve ÖRAV'ın üst düzey yöneticilerinin yanı sıra ülke genelinden 300'ü aşkın eğitimci katıldı.
Bu yıl 'Öğretmen Olmak' temasıyla hazırlanan 3'üncü ÖRAV Eğitim Şenliği kapsamında öğretmenler; düzenlenen panel ve konuşmaların yanı sıra, 18 farklı başlıkta gerçekleştirilen ÖRAV Atölyelerine katılma imkanı ve farklı illerden gelen meslektaşlarıyla bir araya gelme fırsatı da buldu.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan ÖRAV Genel Müdürü Selman, vakıf olarak, öğretmenlerin toplum gözündeki itibarını ve saygınlığını kazanmaları, özgüveni yüksek eğitimciler olarak gelecek nesilleri hayata hazırlamaları için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Selman konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Yürüttüğümüz tüm eğitim projelerinde; bilgi donanımı yüksek, araştıran, sorgulayan öğretmenlerin çoğalmasını hedefliyoruz. Başta Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteğiyle, varoluş amacımızı gerçekleştirebilmek için gereken katkıyı sağlayan birey, kurum ve kuruluşlarla; öğretmenlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. TANAP işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz Öğretmenin İzinde projesi de bu çalışmalarımızın somut örneklerinden biri. Mayıs ayında başladığımız eğitim programımız kapsamında okul müdürlerimize verdiğimiz eğitimleri tamamladık. Şu anda da devlet okulu öğretmenlerimizle projemize devam ediyoruz. Bugün burada bizlerle birlikte olan değerli öğretmen arkadaşlarıma da katılımları için bir kez daha teşekkür ediyor, şimdiden tüm eğitimci arkadaşlarımın Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum." 
TANAP Kalite, İş Sağlığı Güvenliği, Sosyal ve Çevre Direktörü Fatih Erdem ise konuşmasında şunları söyledi:
"TANAP iki kardeş ülkenin işbirliğiyle ortaya çıkan ve Türkiye ve Avrupa Pazarına doğalgaz arzı çeşitliliği ve güvenliği sağlamayı hedefleyen mega bir proje. Bu büyük projede hedefimizde yalnızca doğalgaz tedariği sağlamak değil aynı zamanda insana, çevreye, iş sağlığı ve güvenliğine de azami önem vermek bulunuyor. Bu doğrultuda başlattığımız SEIP, Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında doğrudan yatırım yaptığımız ve programın öncelik alanlarında yer alan 6 proje arasındaki “Öğretmenin İzindeö, Öğretmen Akademisi Vakfı tarafından uygulanmaya başladı. Öğretmen Akademisi Vakfı bu proje ile çok sayıda eğitimciye ulaştı. Ülkemiz eğitim sistemi için oldukça verimli bir proje başlattığımıza inanıyoruz. Bu çalışmadaki özverili çalışmaları için TANAP olarak Öğretmen Akademisi Vakfı'na teşekkür ederiz. Bir öğretmen çocuğu olarak şimdiden tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum."
-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!