Eskişehir'de 18 Mart Şehitler Günü etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde 18 Mart Şehitler Günü etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 12:44

Eskişehir'de 18 Mart Şehitler Günü etkinliği

Haberin Devamı

Kemal ATLAN / ESKİŞEHİR,(DHA)- 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle Eskişehir Hava Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Hava Şehitliği'ndeki törene Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Önder Tuna ile çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanı Hacı Şahin günün anlam ve önemini belirtir konuşma yaptı. Şahin'in ardından Hava Yüzbaşı Emre Aksoy konuşmasında şunları söyledi:

"Bugün Türk tarihinin şeref duyduğu zafer günüdür. Bugün Türk vatanın bölünmez bütünlüğünün korunması, bayrağımızın sonsuza kadar dalgalanması, yüce milletimizin bağımsızlığı uğruna ölmeyi şeref bilerek Çanakkale'de, Yemen'de, Kafkaslarda kurtuluş savaşında, Kore'de, Kıbrıs'ta yurtiçinde ve yurtdışında idrak eden teröristle mücadele harekatında milli iradenin hakimiyeti ve demokrasinin idamesi için 15 Temmuz'da karada, denizde ve Türk havacılığı uğrunda hayatlarını feda ederek bütün rütbelerin en yücesi olan şahadet mertebesine ulaşan kahraman şehitlerimizi anma günüdür. Çanakkale zaferi ve hemen arkasından gelen Kurtuluş savaşımız dünyanın en gelişmiş teknolojik imkanlarıyla donatılmış güçlü dünya devletlerine karşı bir milletin tek başına verdiği sonunda onurlu bir şekilde başarıyı yakaladığı ender bir mücadele olarak tarihin sayfalarında yerini alırken, dünyadaki başka mazlum milletleri için de en güzel örnek olmuştur.bugün millet olarak özgür bir şekilde, emniyet ve güven içerisinde yaşıyorsak bu şehit yakınlarımızın babaları, eşleri, kardeşleri ve evlatları sayesindedir. Aziz şehitlerimizi unutmak nasıl mümkün değilse millet olarak onların bizlere emaneti olan şehit yakınlarına olan vefa borcunu unutmak mümkün değildirö diye konuştu. Şehit yakınları müsterih olsunlar. Onlar üzerinde sonsuza tek özgürce yaşayacağımız kutsal vatanımız uğruna şehit oldular."

Şehitler Günü nedeniyle düzenlenen şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri de anma töreninde sahiplerine verildi. Şiir dalında birinci olan Suzan Gürcanlı Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Efza Ece Koçkar, komposizyon dalı birinçisi Ticaret Borsası Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Sıla Türkyılmaz ve resim dalı birincisi Şehit Barış Öztürk Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Fadime Munise Işık'a ödülleri Vali Azmi Çelik tarafından verildi.

İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından dua okunmasının ardından Vali Azmi Çelik şeref defterini imzaladı. Çelik, "Türk milletinin her bir ferdi için vatan her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış bir baba ocağı ve ana kucağı demektir. Bu kutsal bildiğimiz topraklar hiçbir hain ayağa çiğnetilmeyecek, kuru bir toprakmışçasına basılıp, biçilmeyecek, her karışına binlerce vatan evladının kanının karıştığı, kefensiz nice şehitten miras kalan bu cennet vatan sonsuza tek yaşatılacaktır" dedi.

Törene katılanlar daha sonra şehitlerin mezarlarını ziyaret ederek dua okuyup, mezarlara kırmızı karanfil bıraktı. Türk Kızılay'ı Gençlik Kolları da anma törenine katılanlara lokum ve su ikram etti.
-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!