Eskişehir'de 15 bin kişiye iftar

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde 15 bin kişiye iftar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2016 12:56

Eskişehir'de 15 bin kişiye iftar

Haberin Devamı

 

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Tepebaşı Belediyes,i Gaffar Okkan Caddesi üzerinde 15 bin kişilik iftar yemeği düzenledi. İftar yemeğine Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın yanı sıra CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık da katıldı.

Geleneksel olarak düzenlenen ve Eskişehir halkının büyük katılım gösterdiği iftar yemeklerinin bir yenisi de Gaffar Okkan Caddesi'nde düzenlendi. Yaklaşık 1,5 kilometre uzunluğundaki alanda düzenlenen iftar yemeğine 15 binin üzerinde yurttaş katıldı. 500 kişinin görev aldığı yemekte, AKUT başta olmak üzere çeşitli dernek ve sivil toplum örgütleri gönüllü olarak hizmet verdi.

İftar yemeği öncesi bir konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "Oruç tutan tutmayan bütün dostlarımızın orucunu Allah kabul etsin. Bugün çok önemli, babalar gününüz de hayırlı olsun. Tanrı hiçbirimizi çocuklarımıza torunlarımıza hesap veremeyecek duruma getirmesin. Bu ülkemiz huzur içinde barış içinde mutluluk ve sağlık içinde aydınlık günlere gitsin. Tekrar ramazanınızı hayırlıyorum" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık da konuşmasında şunları söyledi:

"Eskişehir'in aydınlık yüzleri, çok değerli aileler ve sevgili çocuklar. Sizleri şahsım ve partim adında en içten duygularımla selamlıyorum. Hayırlı ramazanlar olsun hayırlı iftarlar olsun. Güler yüzünüz hiç solmasın. Kötü haberler hiç gelmesin. Şehit haberlerinin olmadığı güzel günler temenni ediyorum. Ramazanlar bayramlar mutluluktur beraberliktir barıştır, kardeşliktir. Ailelerinizle sevdiklerinizle bir ömür boyu yüzünüz gülerek, mutlu sofralar mutlu iftarlar ramazanlar ve bayramlar temenni ediyorum."

Karabıyık ve Ataç daha sonra masaları gezerek vatandaşlarla sohbet ettiler. İftar programı sonrası düzenlenen sema gösterisi ve ilahi dinletileri de büyük ilgi gördü.

-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!