Eskişehir, Öykü Günü'nü Faruk Duman'la kutluyor

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir, Öykü Gününü Faruk Dumanla kutluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2017 19:49

Eskişehir, Öykü Günü'nü Faruk Duman'la kutluyor

Haberin Devamı


ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Tepebaşı Belediyesi tarafından Dünya Öykü Günü dolayısıyla bir söyleşi gerçekleştirilecek. Söyleşinin konukları Faruk Duman ve Nilüfer Altunkaya olacak.

20 Şubat Pazartesi günü Tepebaşı Özdilek Sanat Merkezi Oktay Ekinci Sahnesi'nde gerçekleştirilecek olan söyleşi saat 18.00'da başlayacak. 'Öykü Üzerine Söyleşi' konulu oturum ücretsiz ve halka açık olacak.

Faruk Duman Kimdir?

Ankara Dil ve Coğrafya Fakültesi Kütüphanecilik Bölümünden mezun oldu. Öyküleri, 1991 yılından beri Yazıt, Damar, Papirüs ve Adam Öykü gibi dergilerde yayınlandı. 1996 yılında Çankaya Belediyesi'nin Öykü-Şiir Yarışması'nda Çocuk Öyküleri dalında ikincilik aldı. Bu öyküleri daha sonra Mızıkçı Mızıka adıyla yayınlandı. İlk öykü kitabı Seslerde Başka Sesler 1997 yılında yayınlandı. 1998'de Orhan Kemal ödülleri öykü dalında ikincilik ödülü kazandı. 2000'de Sait Faik Hikâye Armağanı, 2004'te Haldun Taner Öykü Ödülü, 2010'da Yunus Nadi Roman Ödülü'nü kazandı.

Nilüfer Altunkaya Kimdir?

1975 yılında doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Öğretmenliği mezunu. Halen Eskişehir'de öğretmenlik yapmaktadır. Yasakmeyve, Karayazı, Varlık, Akatalpa, Kurşunkalem, Hece Öykü, Dünyanın Öyküsü, Notos, Berfin Bahar, Yeniyazı ve Akköy başta olmak üzere birçok dergide eleştiri yazıları, öykü ve şiirleri yayımlandı.
Dergilerde yer almaya başladığı yıllarda (98-99) aldığı dergilerin düzenlediği ödülleri, 2009 Cemal Süreya Şiir Ödülleri Yarışmasında Dosya dalında aldığı ödülle pekiştirdi. Homeros Edebiyat Ödülleri Bir Şiiri İnceleme Yarışması (2013) üçüncülük aldı. Öykü, şiir, deneme ve inceleme dallarında yazmayı sürdürmektedir.

--


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!