Eskişehir Fuar Kongre Merkezi'ne 'Leed Gold' sertifikası

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir Fuar Kongre Merkezine Leed Gold sertifikası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2018 14:58

Eskişehir Fuar Kongre Merkezi'ne 'Leed Gold' sertifikası

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Ticaret Odası (ETO) tarafından yaptırılan Eskişehir Fuar Kongre Merkezi'ne, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından enerji verimliliği ve çevreye uyumlu olması dolayısıyla 'Leed Gold' sertifikası verildi.
ETO Başkanı Metin Güler, Temmuz olağan meclis toplantısında yakın zamanda açılması planlanan Eskişehir Fuar Kongre Merkezi (EFKM) ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Eskişehir Fuar Kongre Merkezi'nin Türkiye'de bir ilki başardığını söyleyen Güler, şöyle konuştu:
"Eskişehir Fuar Kongre Merkezi, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından enerji verimliliği ve çevreye uyumlu olması dolayısıyla Leed Gold Sertifikası'na layık görüldü. Türkiye'de ilk kez bir fuar ve kongre merkezinin Leed Gold Sertifikası almaya hak kazandı. Dünyada ise; Kanada'da, Amerika Birleşik Devletleri'nde, Umman'da ve Avustralya'daki birkaç kongre binasına bu sertifika verildi. Bu süreçte Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi, enerji verimliliği analizinde boyutları ve yapısı itibariyle, iç aydınlatma, dış aydınlatma, alan ısıtma soğutma, asansör gibi birçok alanda ölçüm ve kıyaslamaya tabi tutuldu." 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!