Eskişehir en fazla ihracat yapan ilk 20 il içerisinde

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir en fazla ihracat yapan ilk 20 il içerisinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 18:37

Eskişehir en fazla ihracat yapan ilk 20 il içerisinde

Haberin Devamı

 

 
ESKİŞEHİR,(DHA)- BURSA Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (EOGÜ), Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve Eskişehir Ticaret Odası (ETO) işbirliğinde, Eskişehir ve Bilecik'te teknoloji tabanlı üretim gerçekleştiren büyümeye istekli firmalar destekleneceği "Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı - TechUP"ın tanıtımı yapıldı.
 
Tanıtım toplantısına; Vali Azmi Çelik, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, EOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Odunpazarı Kaymakamı A. Selim Parlar, Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir, kamu kurum müdürleri,  ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilciler ve davetliler katıldı.Toplantının açılışında konuşan Vali Çelik, Eskişehir'in ülkemizin öncü illerden birisi olduğunu belirterek şöyle devam etti:
 
"Eskişehir en fazla ihracat yapan ilk 20 il içerisindedir. Daha fazla ihracatın yolu teknolojiyi yerli olarak üretmekten, katma değeri yüksek ürünlerin üretiminden geçmektedir. Bu bağlamda BEBKA olarak girişimcilere mali ve teknik destek sağlamaktayız. Bugün imzalarını attığımız bu program ve daha farklı projeler ile teknoloji üretimine, geliştirilmesine daha fazla önem vermeliyiz."
 
Odaklanılmış girişimci
 
Etkinlikte konuşan ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir ise girişimcilere sağlanacak desteklerde 'para verelim ne yaparsa yapsınlar' mantığından çıkarılması gerektiğini belirterek, "Bu çok doğru bir yaklaşım değil. Odaklanılabilecek konular olması gerekmekte. İşte bu noktada TechUP programı umarım başarılı olacaktır. Çünkü 10 girişimciye odaklanılacak" dedi. 
 
Program içerisinde yer alacak mentor (danışman) sisteminden daha önemlisinin bu işe kendini adayacak insanların olması gerekliliği üzerinde duran Özaydemir, "Bizlere de ciddi ödevler düşmekte. Fikri yakalayıp o fikrin gelişimi için bunu işleyecek, projelendirecek, işleyecek bir yapıyı kurabilmeliyiz. Böyle bir kalkınma ajansı modeli Almanya'da var. Bu konu üzerine eğilmeliyiz" diye konuştu. 
 
Şu an dünyada ve ülkemizdeki ekonomi-sanayi ilişkisine bakıldığında yeni girişimcileri biraz koruyup kollanması gerektiğini savunan Özaydemir, "Ülkemizde girişimci sayısını arttırmak zorundayız.  Çünkü bazı şeylere geç kaldık. Bu yüzden bu geç kalmışlığı kapatmak için daha hızlı ve daha esnek hareket etme zorunluluğumuz bulunmakta" dedi. 
 
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve EOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen'in yaptığı konuşmalardan sonra Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı'na destek veren kuruluş temsilcileri; sözleşmeye imza attılar. 
 
--

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!