Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer:

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer:
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 16:46

ESKİŞEHİR ÇEVRE DERNEĞİ BAŞKANI DOÇENT DOKTOR GÜNER SÜMER, SOĞUK KIŞ GÜNLERİNİN YAŞANDIĞINI ANIMSATARAK, ENERJİ POLİTİKASININ BUGÜN ÜLKELERİN BİR NUMARALI GÜNDEM MADDESİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, enerji politikasının bugün ülkelerin bir numaralı gündem maddesi olduğunu söyledi.
Dünyanın doğalgaz ve petrol rezervinin 50 yıl sonra biteceğini savunan Çevre Derneği Başkanı Sümer, “Öncelikle enerji verimliliği üzerinde durulmalıdır. Az enerji kullanarak yüzde 20 tasarruf sağlanabilir. Gelişmiş ülkeler sınırlı kaynaklarla elde ettiği enerjiyi verimli kullanmaya çalışmaktadır. Türkiye’nin bu konuda enerji verimliliğinde yüzde 20 tasarruf sağlamak için eğitim seferberliğine ihtiyaç vardır” dedi.
Türkiye’nin doğalgaz, petrol ve kömür kullanımı yerine güneş, rüzgar ve jeotermal enerjiye yönelmek zorunda olduğunu belirten Sümer, “Güneş, rüzgar ve jeotermal enerji temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarıdır. Türkiye bu enerji kaynakları bakımından zengin bir ülkedir. Biz çevreciler enerji konusunda enerji verimliliği konusunu birinci gündem maddeli olarak görüyoruz. Devlet desteği sağlanarak enerji yatırımları yapılmalıdır” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!