Gündem Haberleri

    Eskimoların sağlık sırrı: Omega-3

    Konya
    26.04.2004 - 11:53 | Son Güncelleme:

    Selçuk Üniversitesi Kalp ve Damar Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Hüseyin Telli, Omega-3 yağ asitlerinin, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azalttığını söyledi.

    Doç. Dr. Hasan Hüseyin Telli, Omega-3 katkılı şurupların, eskiden, hasta olan çocuklara içirilen balık yağına benzer bir karışım olduğunu belirterek ''Omega-3'ün popüler hale gelmesindeki en büyük etken, soğuk sularda yaşayan balıklarla beslenen Eskimoların uzun ve sağlıklı yaşamalarıdır'' dedi.

     

    Daha çok soğuk deniz balıklarında bulunan Omega-3 yağ asitlerinin, vücuttaki doku hücrelerinin önemli yapı taşlarını oluşturduğunu ifade eden Telli, birçok bilimsel kaynakta soğuk deniz balıkları ile beslenen Eskimoların kalp-damar hastalıklarına daha az yakalandıklarının ifade edildiğini kaydetti.

     

    Yapılan araştırmalarda Omega-3'ün bağışıklık sistemini güçlendirerek kalp, kanser, diyabet ve sedef hastalığı riskini azalttığının belirlendiğini hatırlatan Doç. Dr. Telli, Omega-3 yağ asitlerinin dengeli alımının özellikle kalp ve damar hastalıkları açısından yararlı olduğunu vurguladı.

    Etiketler:
    

    EN ÇOK OKUNAN HABERLER

      Sayfa Başı