Eski Uludere Hudut Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Erten gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Eski Uludere Hudut Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Erten gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2016 14:31

Bursa'da, darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında eski Uludere Hudut Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Hüseyin Erten gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Sırameşeler Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğüne bir süre önce vekaleten atanan ve darbe girişiminin ardından görevinden uzaklaştırılan Erten, polis tarafından yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğüne getirilen Erten'in sorgusu sürüyor.

ULUDERE OLAYINDA GÜNDEME GELMİŞTİ 

4 yıl önce 28 Aralık 2011'te Şırnak Uludere'de sınırdan F-16'ların bombardımanı sonucunda 34 köylü yaşamını yitirmişti. İlk açıklamalarda sınırdan geçen kişilerin PKK'lı olduğu iddia edilmişti. Daha sonra yapılan soruşturmada ise istihbarat zaafiyeti olduğu açıklanmıştı.

O dönem Uludere Hudut Tabur Komutanı, bugün gözaltına alınan Jandarma Binbaşı Hüseyin Erten'di. Hüseyin Erten hakkında Uludere olayı nedeniyle şikayetlerin yapıldığı ancak soruşturmaların sümenaltı edildiği iddia ediliyordu.

Haberin Devamı

Erten, Uludere olayından sonra önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı huzurevi müdürlüğüne getirildi. Kurumun eski müdürü Rafet Çimen mahkeme kararıyla geri dönünce Erten bu kez de Dr. Rüştü Burlu Yetiştirme Yurdu'na müdür yapıldı. Ertem daha sonra Bursa Sırameşeler Sevgi Evleri Müdürü Garani Çelik'in görevden alınması üzerine yerine atandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ise Ertem görevden uzaklaştırılanlar arasındaydı.

BAKMADAN GEÇME!