Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında fark mı?

Yeni Türkiye'de dün iktidar partisi, Ağaoğlu'nun Finans Merkezi arazisini, son dakika önerisiyle CHP'li belediyeden AKP'li belediyeye bağladı.

Haberin Devamı

10 Ağustos seçimlerinin ardından AKP-Erdoğan hattından yüksek perdeden Yeni Türkiye söylemi seslendirilmeye başlandı.

Yeni algı yönetimi stratejisine göre Erdoğan'ın halkın oyuyla seçildiği 10 Ağustos'tan önceki döneme "Eski Türkiye"; Erdoğan'ın Köşk'e çıkıp ama Köşk'e çıkmadığı sürece ise "Yeni Türkiye" adı veriliyor.

Hatta Erdoğan kendisinden önceki cumhurbaşkanlarını üstü kapalı olarak eleştirerek Atatürk'e "Sizden sonra bozuldu buralar" mesajı verdi Anıtkabir ziyaretinde..

* * *

Tam Eski Türkiye'nin geride kaldığına kanaat getirecektik ki, aşağıdaki gibi bir haber geldi.

Haberin Devamı

"Kupon araziler"le dolu Ataşehir'deki Finans Merkezi projesi, bir gecede CHP'li Ataşehir Belediyesi sınırlarından AKP'li Ümraniye Belediyesi'ne geçirildi.

Tesadüf bu ya, bu projenin de yüklenicisi Ağaoğlu. Hani bugün Cumhuriyet'in manşetinde yer alan habere göre Bakırköy'deki projesinin yüksekliğinin artırılmasını, bizzat dönemin başbakanı Erdoğan'ın sağladığını söyleyen Ağaoğlu.

Yeni Türkiye'de dün bunlar yaşanırken, balık tüketmeye devam eden nesiller hafızalarını azıcık eşelediklerinde şöyle bir hikayeyi anımsadı:

Eski Türkiye'de, yani Erdoğan'ın halkın oyuyla cumhurbaşkanı seçilmediği yıllardan biri olan 1998'de, dönemin iktidar partisi ANAP, SHP'li Beşiktaş Belediyesi'nin ruhsat vermediği Gökkafes'i bir gecede ANAP'lı Şişli Belediyesi'ne bağlamıştı.

Duruma tepki gösteren ama binanın yapılmasına da yıkılmasına da gücü yetmeyen isim, dönemin Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı. İnşaata engel olamayınca Gökkafes’e asla gitmedi. Başbakan olduğunda bile...

Haberin Devamı

Ne diyorduk, haa balık. 1 Eylül'de av yasağı bitti. Palamut bu ara bol, sarıkanat da tezgahlara düştü.. Tüketin, tükettirin.

Yazarın Tüm Yazıları