Eski tas eski hamam

BAŞTA Serkan Aykut ve Celil olmak üzere altı eksikle oyuna başlayan Samsunspor karşısında, Galatasaray'ın dün geceki futbolunun tatmin edici olduğunu kimse söyleyemez.

Yeni birşey yok, Galatasaray bildiğiniz gibi. Yani, eski tas eski hamam. Bu kadar pas hatası yapan bir takımın ister 4-2-4, ister hangi sistemde oynarsa oynasın, rakibe üstünlüğünü tabii ki, skor tabelasına istediği gibi yansıtamayacak. Sadece bir gol ve mükemmel bir gol.

Ayhan, gecenin en akıllı Galatasaraylı'sıydı. Hasan Şaş, ‘‘Neden kaleye vurdun, bana vermedin’’ diye Ayhan'ın üstüne yürürken, Ayhan, Hasan'a ofsaytta olduğunu anlatmakta zorluk çekiyordu. Hakan Şükür'ün ligde 200'üncü golünü bulduğu dakikada, Ayhan'ın yine zekası vardı. Herkesin oyundan koptuğu anda oyunu çok çabuk başlatıp, Hasan'a, ondan da Hakan'a gelen topta Samsun defansı hala yerde kalan futbolcuya ve onun başındaki Metin Tokat'a dalmıştı. Bu gol tipik Hakan Şükür golü değildi. Artistik yönü daha fazlaydı. Ama, 200'üncü golün şerefine Hakan, şapka çıkarılacak güzellikteki gollerinden birini attı.

Futbol ısırmıyor

Hücumda dört adamla, Hakan, Bratu, Hasan ve Arif'le oynamak, Terim'in gol açlığının ifadesiydi. Savunmadaki dört adamın önünde Ayhan ve Cihan'la kalan Galatasaray orta sahasına yedekler kulübesinde adamı olmayan ve hiç silahı bulunmayan Arıca'nın müdahelesini beklemek, fazla iyimserlik olurdu. Zaten ilk 30 dakikada 14 top kaybı yapan Galatasaray'a belki müdaheleye de gerek yoktu. Şenol, Evren, Kirita ve Mehmet dışında oyunun eşitliğine uyacak hiçbir Samsunlu futbolcu yoktu sahada. Gerçek şu; Terim yabancılarından yüzde 100 verim alamıyor. En iyisi Prates gibi görünüyor. O da idare eder. De Boer, 30 metrelik deparda rakibinden 6 metre fark yiyor. Bratu'ya 'geleceğin oyuncusu' dersek, daha da anlayışlı olabiliriz.

Bin 100 biletli, 20 bin kombine dersek, yağmurla gelen seyircinin günden güne azalacağını, şiddetli kış şartlarında tribünlerin boş kalacağını dünkü maçı ölçü alarak söyleyebiliriz.

Bu futbol ısırmıyor, sadece vızıldıyor. Altı eksikle sahaya çıkan Samsun önünde Galatasaray böyle mi oynamalıydı? Bence hayır. Olympiakos yorgunu veya ne derseniz deyin, Galatasaray, Galatasaray gibi oynamıyor. Hakan'ın muhteşem golü ile günü kurtaran sarı kırmızılı takım, yarınlarda hep aynı sıkıntıyı mı yaşayacak?
Yazarın Tüm Yazıları