Eski sisteme dönelim eylemi

Güncelleme Tarihi:

Eski sisteme dönelim eylemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2012 00:00

AVRUPA’da yüksek lisans ve akademik konularda standartlar geliştirmek ve ayrılıkları en aza indirgeyerek eğitim sistemlerini bağdaştırmak ve birbiriyle tam uyumlu bir yükseköğrenim alanı yaratmak amacıyla oluşturulan ‘Bologna Süreci’ni protesto eden öğrenciler Ege Üniversitesi Öğrenci Daire Başkanlığı önünde toplandı.

Haberin Devamı

Öğrenciler maket tabuta kalemlerini kırarak attı. Ege Üniversitesi’nin Bologna sistemine 22 Ağustos 2011’de geçildiğini, not düzeniyle her şeyin alt üst olduğunu söyleyen öğrencilerin sözcüsü Asya Hazal Selçuk, şunları söyledi:

“Bologna süreciyle eğitim kalitesinin, iş dünyasının ihtiyaçlarına uygun bir şekilde artırılması öngörülüyor ve bu sürece dahil olanların başında Ege Üniversitesi geliyor. Eğitimde kalite ve değişim adı altında nitelendirilip bizlere allanıp pullandırarak sunulan bu süreç, eğitimin kamusal alandan çıkartılıp parayla alınıp satılan bir meta haline gelmesinden başka bir şey değildir. Biz öğrenciler olarak bilimsel, özgür ve parasız bir eğitim istiyoruz. Şimdi ise eğitim sistemi bilimsellik ilkesinin önüne geçerek, üniversiteleri kar amacı güden sermaye grupları içine dahil etmiştir. Kayıt yaptırmadan kayıt yenilemeye, not sisteminden derslere kadar karmaşık bir Bologna sürecini istemiyoruz. Bunun için de Ege Üniversitesi mağdurları olarak üniversiteden ve YÖK’ten yaşanan düzensizlik ile sorunları çözmelerini istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!