Eski sevgilimden umudumu kesip başkasıyla nişanlandım

Merhaba Güzin Abla, ben 2004 haziran ayında biriyle tanıştım.

İlk kez aşık oldum, ilişkimiz ciddiydi. 2007 yılında ben sevgilime baskı yapmaya başladım "Artık işi resmiyete dökelim" diye... Ama bana hazır olmadığını söyleyince onu terk ettim. Ve inadına 15 gündür tanıştığım biriyle nişanlandım. Belki başkasıyla olmama izin vermez, "Bana dön" der diye bekledim aylarca ama o bir kere bile "Seni alıp götüreyim, benimle gel" demedi. Yani ben ona kavuşurum düşüncesiyle bu yola girmişken onu tamamen kaybettim.

Aylar geçti ama sevdiğim kalbimden gitmedi. Unutamadım onu, son zamanlarda ise iyice kötü olmaya başladım. Nişanlıma bakarken onu görüyorum. Durup durup ağlıyorum. Eski sevgilimi aradım "Vicdanım rahat değil mutlaka görüşmeliyiz" dedim. O da kabul etti; görüşeceğiz ama ben çok kararsızım. Nişanlımın hiçbir suçu yokken ben onu nasıl bırakacağım. O bana çok değer veriyor, beni seviyor ama sevmediğim biriyle evlenirsem nasıl onunla ömür boyu bir evi paylaşacağım. Çok kötüyüm, moralim alt üst oldu. İşime konsantre olamıyorum. Aklım hep eski sevgilimde; lütfen bana yardımcı ol Güzin Abla.

RUMUZ: KARARSIZ

Sevgili kızım, son zamanlarda gençler evlilikten bucak bucak kaçar oldular, görmüyor musun? Maddi nedenlerden ötürü bugün artık bir yuva kurmak gerçekten yıkıcı oluyor. Hele her iki tarafın istekleri ve tutturmaları bitmezse, gençler ne yapsın... Bir ömür boyu yüklenecekleri bir borcun altına giriyorlar. Hele şu zamanda " İlla da düğün" diye tutturan kızlar ya da kız tarafı yok mu, resmen çocuklarına, "Etrafa gösteriş yapacağım" diye eziyet ediyorlar bana kalırsa...

Aslına bakarsan, 3-4 yıldır birlikteymişsiniz. Artık gerçekten beraberliğinize bir ciddiyet kazandırmak istemek hakkın. Ama işte kimbilir bu genç adam ne düşündü ne taşındıysa artık... Kendini hazır hissetmediğini söylemiş sana...

Bence duygularından tam anlamıyla emin olmadan, kısa süre içinde pek de fazla tanımadığın bir gençle nişanlanmasaydın. Bu genç adamın ne suçu var? Ne bilsin senin gönlünün hálá o eski sevgilide olduğunu...

Bak kızım, evlilik, hatta nişanlılık çok ciddi ve sorumluluk isteyen şeyler... Bunları bu kadar hafife almamalısın. Eğer o genç adamdan hálá ciddi bir tavır göremeyeceksen, seni seven ve el üstünde tutan bu gençle evlen ama umudunu iyice kesmelisin önce. Zaman içinde onu seveceğine inanıyorum ben... Sevgi biraz da insanın karşısındakinden gördüğü şefkat, sıcaklık, anlayışla yerleşebilir.

Farkında olmadan kızlığımı bozdu

Ablacığım, ben 18 yaşındayım, 8 aydır bir beraberliğim var ve onu çok seviyorum. İlk kez sevdiğim, ilk öptüğüm erkek o... Onun da beni çok sevdiğini biliyorum. Bir gece çok içkiliydik ve öpüşürken farkında olmadan gerçek anlamda bir beraberlik yaşamadan kızlığımı bozdu. Sonra bu durumdan o da çok pişman oldu. Ben bu olayı kabul edemeyip intihara teşebbüs ettim.

Bu olaydan 1-2 ay sonra bir gece bu konuyu konuşurken bana "Zaten bana aitsin, bırak ben de sana ait olduğumu göstereyim çünkü ilk defa birisi bana ait oluyor" dedi. Yine de birlikte olmak istemedim. Uzun uzun tartıştıktan sonra; "Nasıl olsa böyle bir şey oldu neden izin vermiyorum ki?" dedim ve bu defa normal bir şekilde beraber olduk. Hálá da bu durum devam ediyor. Birbirimizi çok seviyoruz fakat ben yine de bu durumu kabullenemiyorum. İlerisini düşününce pişmanlıklar yaşıyorum. Ailem rahat insanlardır, fakat ben kendime yakıştıramıyorum. Bu yüzden psikolojim bozuldu, çıkmazdayım. Bir tavsiyen ya da çözümün varsa, yardımını bekliyorum.

RUMUZ: PİŞMAN

Kızım, madem bunca pişmanlık duyacaktın, o ilk yakınlaşmayı yaşamayacaktınız. Bazen düşüncesizce davranıp, arkasından böylesine acı çekmenize dayanamıyorum.

İntihar mintihar da ne demek? Hayat bu kadar ucuz mu, Tanrı bize bu bedeni böyle olur olmaz harcayalım diye mi vermiş? Madem bu genç adam seni seviyor, sana bağlı, ilk erkeğin olduğunu da biliyor, umarım senin bu üzüntün karşısında gerekeni yapar, sorumluluğunu bilir. Kendini bu kadar harap etmemelisin. Hem bak ailen de özgür düşünen insanlarmış.

Meme kanseri ile mücadele etmek

için binlerce kadın el ele

Sevgili Güzin Abla, sosyal sorumluluk projelerine verdiğiniz anlamlı desteği bildiğimizden, meme kanseri konusunda 4 yıldır gerçekleştirilen Avon’la Sağlığa Yolculuk Projesi hakkında size bilgi vermeyi ve sizin aracılığınızla okuyucularınızı, 19 Ekim 2008 Pazar günü Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda yapılacak 3. Meme Kanseri ile Mücadele Etkinliği’ne davet etmeyi istedik.

"Avon’la Sağlığa Yolculuk" Projesi kapsamında "Meme Kanseri ile Mücadele Etkinliği"nin

bu yıl 3.’sü düzenlenecek.

Avon’la Sağlığa Yolculuk Projesi 4 yıldır gerçekleştirilen Türkiye’nin en kapsamlı sağlık projelerinden biridir. Proje kapsamında; Türkiye genelinde ücretsiz mamografi çekimleri ve ek teşhis hizmeti (şimdiye kadar 20 ilde 5800’ün üzerinde kadına yapıldı) ücretsiz bilgilendirme söyleşileri, (yaklaşık 15 ilde gerçekleşti), 1 Kasım’da da Antakya Söyleşisi var. SMS’yle bağış toplama sistemi, (her operatörden 5205’e SMS 5 YTL bağış demek) mevcut.

Hastanelere mamografi bağışları; her sene binlerce kadını bir araya getiren Meme Kanseri ile Mücadele Etkinliği çerçevesinde yapılıyor.

En önemlisi de Ücretsiz Meme Kanseri Bilgilendirme Hattı (0 800 314 99 99)’nı köşenizden duyurmanızdan çok büyük memnuniyet duyacağız.

Ne yazık ki ihtiyacı olan pek çok kadın böyle bir hattın varlığından habersiz. 19 Ekim Pazar günü, saat 12.00’de başlayacak etkinliğe katılan kadınlara meme kanserinden korunma yöntemleri konusunda Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu’nun uzman doktorları tarafından bilgi verilecek, spor etkinlikleri ve eğlenceli aktiviteler yapılacak.

Etkinlik 14.30’daki İzel Konseri ile devam edecek. Etkinliğimizin daha çok kadına duyurulması için bu davete köşenizde yer verebilirseniz çok seviniriz.

Arzu Çekirge Paksoy /www.aryasponsorluk.com.tr

Daha fazla bilgi için:
Murat Sarıkuş /MelisYılmaz melis.yilmaz@avon.com

Tel: 0212 281 25 88- 0212 473 12 52
Yazarın Tüm Yazıları