Eski savcı Bayram Bozkurt'un gözaltına alınması

Güncelleme Tarihi:

Eski savcı Bayram Bozkurtun gözaltına alınması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 12:38

- Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski İliç Cumhuriyet Savcısı Bayram Bozkurt, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Haberin Devamı

ERZİNCAN (AA) - Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski İliç Cumhuriyet Savcısı Bayram Bozkurt, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında dün Ankara'da gözaltına alındıktan sonra Erzincan'a getirilen Bozkurt, savcılıktaki ifadesinin ardından "yalancı gizli tanıklık yapmak ve hürriyeti tehdit" suçlarından tutuklanması istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Bozkurt, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

Eski İliç Cumhuriyet Savcısı Bayram Bozkurt'un, 2010 yılında dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ile eski 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanığın, "Ergenekon terör örgütü üyeliği, resmi belgede sahtecilik ve tehdit" suçlamasıyla yargılandığı ve geçen yıl tüm sanıkların beraatıyla sonuçlanan davada, gizli tanık "Efe" olarak ifade verdiği iddia edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!