Eski rektör Alkan, FETÖ'den tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Eski rektör Alkan, FETÖden tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 16:30

Eski rektör Alkan, FETÖ'den tutuklandı

Haberin Devamı

Hilmi DUYAR/BALIKESİR, (DHA)- BALIKESİR'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel devlet Yapılanması (FETÖ/FDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Balıkesir Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan ile 3 akademisyen ve bir üniversite öğrencisi tutuklandı. Yine kentteki başka bir FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 19 öğretmen de tutuklandı.
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında; Balıkesir Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan'ın da aralarında bulunduğu 4 akademisyen, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi 1 kişi ve öğretim görevlileri ile kentteki çeşitli okullarda görevli 14 kişiden oluşan toplam 19 şüpheliyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden eski rektör Alkan ve 3 akademisyen ile üniversite öğrencisi tutuklandı. Diğer 14 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Öte yandan kentteki bir başka FETÖ/PDY soruşturmasında, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirlenen 2'si kadın 19 öğretmen gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 19 öğretmen çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!