Eski MİT müsteşarı da toplantıdaydı

Güncelleme Tarihi:

Eski MİT müsteşarı da toplantıdaydı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 00:20

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken’in, ‘Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak, terör örgütü üyeliği ve terör örgütü propagandası yapmak’ iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılandığı davanın duruşmasına dün Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya Sincan Cezaevi’nden SEGBİS sistemi ile katılan Baluken, savunmasında şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Yaptığım konuşmaların tamamı parti tüzügünde var. Biz tüm parti çalışmalarında ‘ortak vatan, demokratik cumhuriyet ve demokratik özerklik’ projesini kabul etmişiz. Bu bizim parti programımızda var. Eğer bu suç olsaydı Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay bununla ilgili süreci başlatırdı.”

Hakkında Demokratik Toplum Kongresi’ndeki toplantılara katıldığı yönünde suçlamalar olduğunu da belirten Baluken şöyle devam etti: “Demokratik özerkliğin tartışıldığı bir DTK toplantısına eski MİT Müsteşarı ile birlikte katıldım. Toplantı arasında karşılıklı yemek yedik, tartıştık. Bu eski MİT Müsteşarı, tüm kamuoyunun bildiği isimdir. Bu nasıl bir yasadışı faaliyettir ki ben MİT Müsteşarı ile toplantıya katılmışım. Hakkımda fezlekeyi hazırlayan kolluk güçleri ve savcıların çoğu paralel devlet yapılanmasından dolayı tutukludur. Çözüm sürecinde tüm çalışmaların içinde yer almış bir milletvekiliyim. Devletin en üst düzey yetkilileriyle, dönemin başbakanından ilgili bakanlarına kadar en mahrem toplantılara, en önemli çalışmalara katılmış biriyim. Belli ki çözüm sürecinin bitmesi hedeflenmiştir.”

Mahkeme, İdris Baluken’in tutukluluk halinin devamına hükmetti. Mahkemenin üye hâkimi, karara muhalefet şerhi koydu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!