Eski milli futbolcu Suat Mamat yaşamını yitirdi

Güncelleme Tarihi:

Eski milli futbolcu Suat Mamat yaşamını yitirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2016 16:48

Galatasaray ve Beşiktaş'ın eski milli futbolcularından Suat Mamat, hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Galatasaray ve Beşiktaş’ın eski milli futbolcularından, Suat İsmail Mamat, vefat etti.

Galatasaray Kulübü’nden yapılan açıklamada, “Eski milli futbolcularımızdan Sayın Suat Mamat’ın vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, Türk futboluna ve camiamıza başsağlığı dileriz” denildi.

DÜNYA KUPASI FİNALLERİNDE MİLLİ TAKIMIMIZ'IN İLK GOLÜNÜ ATMIŞTI
Türkiye Futbol Federasyonu’ndan, ‘Vefat ve başsağlığı’ başlığı ile yapılan açıklamada da Suat Mamat'ın FIFA Dünya Kupası Finalleri tarihinde Türkiye’nin ilk golünü atan isim olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

Eski milli futbolcu Suat Mamat yaşamını yitirdi
“A Milli Takım eski oyuncusu ve TFF Yönetim Kurulu eski üyelerinden Suat Mamat’ın hayatını kaybettiğini büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. 26 kez A Milli Takım forması giyen Suat Mamat, FIFA Dünya Kupası Finalleri tarihindeki ilk golümüzü de atmıştı. Merhum Suat Mamat’a Allah’tan rahmet, ailesi, tüm sevenleri ve futbol ailesine başsağlığı dileriz.”

Haberin Devamı

Eski milli futbolcu Suat Mamat yaşamını yitirdi

26 Kasım 2011'de, dönemin Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, TT Arena'da düzenlenen törende Suat Mamat (sağda) ve Candemir Berkman'a, sarı kırmızılı kulübe yaptığı hizmetlerden dolayı plaket vermişti.

GALATASARAY'DA 4, BEŞİKTAŞ'TA 2 ŞAMPİYONLUK KAZANDI
Suat Mamat, 8 Kasım 1930'da İstanbul'da dünyaya geldi. 1949-68 yılları arasında Bakırköy Sümerspor, Ankara Demirspor, Galatasaray, Beşiktaş ve Vefa takımlarında forma giydi. 1952-63 yılları arasında oynadığı Galatasaray'da, 3’ü İstanbul Ligi, 1’i Türkiye Ligi olmak üzere toplam 4 şampiyonluk yaşadı. 1963-1967 arasında formasını giydiği Beşiktaş’ta da 2 şampiyonluk kazandı. Efsane futbolcu, 17 Haziran 1954’te oynanan Almanya maçında attığı golle Türkiye’nin Dünya Kupası Finalleri tarihindeki ilk golünü kaydetmişti. Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlüğe başladı. Balıkesirspor, Rizespor, Zonguldakspor, Kırıkkalespor, Mersin İdmanyurdu ve Eyüpspor takımlarını çalıştırdı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!