Eski Hemşire Meslektaşlarını Savunmak İçin Avukat Oldu

Güncelleme Tarihi:

Eski Hemşire Meslektaşlarını Savunmak İçin Avukat Oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2015 09:19

AYSEL DALKILIÇ VE HEKİM EŞİ LÜTFİ DALKILIÇ

Aydın’da Sağlık Bakanlığı’na bağlı çeşitli hastanelerde yaklaşık 10 yıl hemşirelik yapan Aysel Dalkılıç, sağlık çalışanlarını savunmak için çıktığı yolda mutlu sona ulaştı. Eski Hemşire 10 yıldır sağlık alanında verdiği hizmeti bundan sonra sağlıkçıların daha rahat hizmet vermesi için sağlıkçıların da hakkını savunarak sürdürecek.
Aydın Nazilli İlçesinde yaşayan ve geçen yıllarda İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hemşirelik yaparken sınava girerek hukuk fakültesine kayıt yaptıran 1 çocuk annesi Aysel Dalkılıç, bir yandan hemşirelik yapıp diğer yandan Hukuk Fakültesi’ni okuyup mezun oldu. Diplomasını aldıktan sonra hemşireliği bırakıp başarı ile stajını tamamlayan Aysel Dalkılıç düzenlenen törenle Avukatlık cübbesini giyerek yeni mesleğine başladı.
Son zamanlarda sağlık çalışanlarına ve özellikle hekimlerin maruz kaldığı şiddet ve saldırı olaylarına çok üzüldüğünü belirten Aysel Dalkılıç, bundan sonra aynı zamanda hekim olan kocası Lütfi Dalkılıç ve eski meslektaşlarının savunucu olacağını söyledi. Aydın Barosu’nda düzenlenen törenin ardından eşi Aysel Dalkılıç’a hukuk fakültesini okuduğu öğrencilik döneminde en büyük desteği verenlerden Dr. Lütfi Dalkılıç, eşinin başarısı ile gurur duyduğunu belirterek “Hekimler son zamanlarda çok fazla saldırıya uğramaya başladı. Bundan sonra eşim Aysel Hanım benim ve bizlerin savunucusu olacak” diye konuştu.
“SAĞLIKTA ŞİDDETİN HARİTASI”
Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de her 10 sağlık çalışanından 8’i psikolojik ya da fiziksel şiddete maruz kalıyor. Doğu ve Güneydoğu’daki sağlık çalışanlarının yüzde 92’si her sabah işe giderken korku yaşıyor. Şiddet olaylarında Güneydoğu’yu, Marmara ve Akdeniz takip ediyor.
Sağlık çalışanlarının şikâyetlerini ilettiği ‘beyaz kod’ birimi verilerine ve yapılan istatistiklere göre yıllık ortalama 8 bin 684 sağlık çalışanı şiddet nedeniyle şikayetçi oluyor. Saldırıların yüzde 33’ünü fiziksel, yüzde 67’sini ise sözlü saldırılar oluşturuyor. Şiddete maruz kalanların yüzde 56’sı kadın, yüzde 44’ü ise erkeklerden oluşurken, olayların yüzde 33’ü acil servislerde, yüzde 31’i polikliniklerde, yüzde 16’sı da klinik servislerde yaşanıyor. Şiddet uygulayanların genel profili ise, hasta yakını erkek, 30 yaş altı, eğitimsiz, gelir düzeyi düşük, işsiz kişilerden oluşuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!