Eski G.Saray yok artık

SEZONA, çok pozisyon bulan ve çok da gol atan bir takım olarak başlayan G.Saray şimdilerde az gol atan ve zor pozisyona giren bir takım oldu.

Haberin Devamı

Bu değişimin ana sebebi; verilen fazla pozisyonları azaltmak için Üçlü orta sahaya dönülmüş olması. Rakibi az pozisyona sokmak tamam, ama ligin başında heyecan ve zevk veren G.Saray’ın yerine gelen sıkıcı, savunması ön planda olan bu takım ligin devamında zorlanır.
Ligin başında herkes Keita, Kewell, Arda ve Baros’u konuşurken, artık G.Saray’ın defansının göbeği ve orta alanı konuşulur oldu. Artık, “Rakipten bir fazla attığımız sürece sorun yok” diyen Rijkaard fikrini değiştirip, “Rakipten bir az yediğimiz sürece sorun yok” anlayışına geçmiş. Zaten Bursa kadrosuna bakın, Galatasaray forvetsiz oynadı. Galatasaray gibi bir takımda kenarda Nonda var iken önde Arda ile, üstelik tek başlamak için futbolda ve Türkiye’de bizim bilmediğimiz gizli birşeyleri biliyor olmak lazım.
Arda forvet oynarsa
Galatasaray’ın gol sıkıntısını anlamak için ilk yarıya bakmak yeterli. Bu takım nasıl olur da koca ilk yarıyı Bursa kalesinde tehlikeli diyebileceğimiz tek pozisyonunu Sabri’nin ceza sahasına girmeden vurduğu şutla geçirir. Kadroyu kim yaptı bilmem ama Arda’nın sahaya forvet çıkması bütün takımı olumsuz etkiledi. Arda, Galatasaray’ın ne kaleye gitmesini sağlayacak kadar çabuk, ne de Bursa’nın iki stoperinin arasında top alacak kadar kuvvetli. Gol atılacak yerlerde Arda doğal olarak yoktu. E Keita ile Kewell da topu alıp uçmayacağına göre Galatasaray ancak ya duran toptan ya da uzaktan atılacak şutla gol atabilecek kısır bir takıma dönüyor.

Haberin Devamı

Rijkaard sandığımız kadar büyük değil mi

GALATASARAY’da herkes artık anormal seviyelere gelen bu düşüşün sebebini arıyor. Acaba oyuncuların sezon başında çok tanımadığı için kariyerine ve ismine büyük saygı duyduğu Rijkaard; oyuncuların kendisini tanımasından sonra etkinliğini ve kontrolü mü kaybetti? Bu ancak Rijkaard’ın futbolcuların beklediği ve düşündüğü gibi bir hoca olmadığını anlamalarıyla olur.
Kız arkadaşının problemini bilmiyorum ama Galatasaray’ın Bursa’daki ve genelindeki sıkıntıları daha büyük...
1-Sabri’nin maçın ilk yarısında bu seneki en kötü oyununu oynamış olması, ikinci yarı bunun benzerini Hakan Balta’nın yapması;
2-Barış gibi hırslı ve ısıran bir oyuncunun sakin oyunu;
3-Tabiri caizse yere basmayan Keita’nın etkisizliği;
4-Oyun zekasıyla maçı çeviren Kewell’ın nutkunun tutulmuş olması.
5-Takımdaki diğer oyuncular da bunlardan farksız değil.
6-Sahada mücadele yok, istek yok, pozisyon yok, zaten kenarda da hoca yok.

Yazarın Tüm Yazıları