Eski fotoğraf ve eşyaları 'Anı Evi'nde sergiliyor

Güncelleme Tarihi:

Eski fotoğraf ve eşyaları Anı Evinde sergiliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2017 11:56

Eski fotoğraf ve eşyaları 'Anı Evi'nde sergiliyor

Haberin Devamı

Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'da 72 yaşındaki Sinan Örsman, ailesinden kalan antika eşyaları, ailesinin fotoğraflarını, 1970- 1980 yıllarında fotoğrafçılık yaptığı dönemde çektiği fotoğrafları 'anı evinde' sergiliyor.  
İlkadım İlçesi'nde yaşayan 3 çocuk, 3 torun sahibi Sinan Örsman, 1,5 yıl önce oluşturduğu Anı Evi'nde Samsun'un Cumhuriyet sonrası tarihine ait dökümanları ve eşyaları sergiliyor. Ailesinden kalan ve Cumhuuriyetin ilanından sonraki ilk yıllarda çekilmiş fotoğrafları bu zamana kadar saklayan Örsman, onlarca fotoğrafı anı evinin duvarlarına astı. 1970- 1980'li yıllarda Samsun'da fotoğrafçılık yaptığını söyleyen Örsman şunları anlattı:
"O yıllarda kentin ve kentin önde gelen isimlerinin bir çok fotoğrafını çektim. Onları da burada sergiliyorum. Hatta o yıllarda fotoğrafını çektiğim ancak alınmayan kişilerin fotoğrafları da halen bende. Hatta bazen anı evini duyup gelen, eski fotoğraflarını soranlar bile oluyor. Ayrıca 1930'lu yıllardan kalma olan ve ailemin her bayramda evimize astığı Türk Bayrağı'nı da burada sergiliyorum. Ayrıca 70- 80 yıllık gramofonlar, 100 yıllık radyo, gaz lambası, daktilo, fotoğraf makineleri, günlük hayatta kulanılar bazı eşlayar çıkrık gibi çeşitli eşyaları bu zaman kadar biriktirdim ve bu rada şimdi teşhir ediyorum. Ayrıca burayı ziyaret edenler için bir de anı defteri oluşturdum."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!