Eski FBI Başkanı’na meydan okudu: Yeminli ifade veririm

Güncelleme Tarihi:

Eski FBI Başkanı’na meydan okudu: Yeminli ifade veririm
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 00:00

ABD Başkanı Donald Trump, görevden aldığı Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) başkanı James Comey’nin Senato İstihbarat Komitesi’ndeki ifadesinde kendisini yalan söylemekle suçlaması sonrası sessizliğini bozdu.

Haberin Devamı

Beyaz Saray’da konuşan Trump, Comey ile yaptığı görüşmelerle ilgili yemin altında konuşmaya “yüzde 100” istekli olduğunu söylerken, bu konuşmalarda Comey’e kendisinden sadakat beklediğini söylediği iddialarını ise reddetti. Twitter’dan yaptığı daha önceki açıklamada ABD Başkanı, Comey’i komiteye yalan söylemekle suçladı. Trump’ın mesajında, “Yaptığı bütün yanlış açıklamalar ve söylediği yalanları kenara bırakırsak, tamamen haklı çıktım... VAY BE, Comey bir bilgi sızdırıcı” ifadeleri yer aldı.

COMEY’İ YALANLADI

Cuma günü Beyaz Saray’da yaptığı basın toplantısında “James Comey benim söylediklerimin çoğunu kabul etti ve söylediği bazı şeyler doğru değildi” diye konuşan Trump, sözlerine şöyle devam etti: “Ben bu adamı [Comey] doğru düzgün tanımıyorum bile. ‘Bana bağlılık yemini etmeni istiyorum’ diyecek değilim ya. Kim bir adamdan yeminliyken bağlılık yemini etmesini ister ki?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!