Eski eşten dost olur mu

Güncelleme Tarihi:

Eski eşten dost olur mu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2008 00:00

"Ayrılık dönemi ve sonrasında eşlerin birbirlerine karşı davranışları nasıl olmalı" sorusununun yanıtı.

Haberin Devamı

Seninle dergisi evlilik terapistlerine "Ayrılık dönemi ve sonrasında çocuklu ya da çocuksuz boşanmalarda eşlerin birbirlerine karşı davranışları nasıl olmalı" sorusunu yöneltti.

Türkan Şoray
Ayrılsak da beraberiz

Sinemanın sultanı, yıllar önce yollarını ayırdığı eşi Cihan Ünal ile kızı için sık sık bir araya gelirken, ayrılığın ardından dost kalınabi leceğini kanıtlıyor.

Eski eşten dost olur mu
Sertab Erener

Başarılı sanatçı, eski eşi Levent Yüksel’le hem mesleki hem de özel hayatında arkadaşlığını sürdürüyor.

Hülya Avşar

Avşar, ayrılık sürecinde yaşadığı tüm üzüntülere rağmen kızı Zehra'nın mutluluğu için eski eşi ve onun yeni hayat arkadaşı ile bir araya gelmekten kaçınmıyor.

UZMAN GÖRÜŞÜ
--------------------
Bülent Budak (Terapist)
Ayrılık süreci önemli

Boşanma sırasında yaşananlar, boşanma sonrasını doğrudan etkiliyor. Eğer çiftler arasında fiziki ya da duygusal şiddet ve aldatma gibi tatsızlıklar söz konusuysa, ayrılık sonrasına hiçbir bağ kalmıyor. Ancak çiftler, artık ilişkilerinin duygusal olarak birbirlerine yetmediğini ya da aralarında sevginin kalmadığını söyleyerek ayrılıyorlarsa, ileriki zamanlarda güzel bir dostluğun sahibi olabiliyorlar.

/images/100/0x0/55eaca21f018fbb8f896da66
VATANDAŞ NE DİYOR
------------------
Ne denli sağlıklı olacağı tartışılır

Boşanma aldatma sebebiyle gerçekleşmediyse, taraflar kararlaştırarak ayrılmışlarsa, ayrılık sonrası görüşmeler de gerçekleşebilecek durumlardır. Ancak eskiden eşiniz olan kişiyle sonradan arkadaş olabilmek ne kadar sağlıklı ve dürüst olur, tartışılır. Sezgi Erdem (Çevirmen)

Arada çocuk varsa mecburidir
Eğer arada çocuk varsa, eski eşle görüşme zorunlu olarak gerçekleşecektir. Boşanma hangi sebeple olursa olsun, çiftler arasında kalan çocuk ya da çocukların mutluluğuna öncelik tanınması nedeniyle görüşmek kaçınılmazdır. Özgür Karacan (Mimar)

Özveri ve emek ister
Bahsi geçen kişi bir zamanlar uğruna her şeye katlandığınız biriyse, bu arkadaşlığın gerçekleşmesi fazlasıyla can yakar. Bu sebeple belli bir olgunluğa erişmek gerekir. Deniz Yazıcı (Öğretmen)

Kendini kandırmaktır
Bu asla gerçekleşmeyecek bir olgudur. Karşılaşıldığında selam verilebilir ancak daha ilerisinin olabileceğini söylemek dürüst değildir. Candan Kutlu (Ressam)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!