Eski dosttan düÅŸman olmayacağını kanıtlayan 5 durum

Güncelleme Tarihi:

Eski dosttan düşman olmayacağını kanıtlayan 5 durum
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 16:33

Hayatta iyi bir dost bulmak çok zor bir şey. Bu nedenle dostunuzun ve dostluğunuzun değerini bilip buna göre birbirinize olan küslüklerinizi kolayca bir kenara bırakabilmelisiniz. Atalarımızın da bu durumu güzelce özetlediği gibi: Eski dosttan düşman olmaz.

Haberin Devamı

Olsa olsa kırılmışsınızdır

Eski dostların birbirleriyle kavga etmeleri çok nadir hatta belki de tarihlerinde en fazla bir iki kez görülen bir şeydir. Bu sebeple konu ne olursa olsun biraz uzayabilir, küslüğe kadar varabilecek detaylar ortaya çıkabilir. Sonuçta birbirinizi çok iyi tanıyan iki kişisiniz. Sevginiz kadar kırgınlıklarınız da birikmiştir. Ancak unutmayın ki bunlar belki de karşı tarafın bile farkında olmadığı kırgınlıklardır sadece. Hiçbir dost sizin kötülüğünüzü istemez. O yüzden dosttur zaten.

Â

Eski dosttan düşman olmayacağını kanıtlayan 5 durum

Yılların birikimi vardır

Dostunuzla aranızda yılların birikimi, yaşanmışlığı, anısı, mutluluğu ve hüznü vardır. Dolayısıyla hangi nedenle olursa olsun bir dostla düşman olmanız için bayağı bir efor harcamanız gerekir. Bu birikim sizi ister istemez onun yaptığı davranışların altında yatan esas temeli bilmenize neden olur. Nedenini derinden bildiğiniz bir durum karşısında ise sizin yaptığınız ters davranış en az karşınızdaki dostunuzunki kadar yanlıştır. Siz de bunu içten içe bilirsiniz.

Haberin Devamı

Eski dosttan düşman olmayacağını kanıtlayan 5 durum

 

Emek vermiÅŸsinizdir

İnsanlar emek verdikleri şeyleri severler ve sonsuza kadar korumak isterler. Dostluk kavramı da bunlardan biridir. Yeri geldiğinde hastalıkta, sağlıkta, her türlü hüzünlü ya da mutlu anında yanında olduğunuz dostunuzla ilişkinizi buralara getirmek için çok emek verirsiniz. Bu emekten bir anda vazgeçmek hiç kolay bir şey değildir.

Â

Eski dosttan düşman olmayacağını kanıtlayan 5 durum

Yerine birini koymak zordur

Belki hep yanınızda olduğu içindir bilinmez ama bir dostun kolay bulunamayacağının farkında olmayabilirsiniz. Dostunuzla ayrı kaldığınızda ve yeni insanlarla tanışmaya başladığınızda, onun verdiği keyfi kimsenin vermediğini fark ettiğinizde kafanıza dank eder her şey. Dost sizden bir parçadır artık ve onunla ters düşmek kendinizden bir parçayla ters düşmek anlamına gelir.

Haberin Devamı

Eski dosttan düşman olmayacağını kanıtlayan 5 durum

 

Ortak geçmişiniz hatıralarınızı oluşturur

Dostunuz her şeyin dışında en yakın ortak belleğinizdir. Geçmişiniz sizin hafızanızın dışında onun hafızasına depolanmıştır. Dolayısıyla ortak geçmişiniz aslında hatıralarınızdır. Yani onu hayatınızdan silip atmak pek mümkün değildir. Eninde sonunda yollarınız bir yerde kesişir. O yüzden fazla ayrı kalmamakta yarar var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!