Gültekin Çeki toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Gültekin Çeki toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 15:12

ANTALYA’da dün yaşamını yitiren ’Eski Dostlar’ şarkısının bestekarı Gültekin Çeki, son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Muratpaşa ilçesi Meltem Mahallesi’ndeki evinde, dün sabah saatlerinde rahatsızlığı nedeniyle vefat eden 89 yaşındaki Gültekin Çeki’nin cenazesi, sabah saatlerinde Antalyaspor’un Hasan Subaşı Tesisleri’ne getirildi. Bir dönem Antalyaspor’un genel sekreterliği görevini de yürüten Çeki için burada düzenlenen törene Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, Antalyaspor Vakfı Başkanı Dündar Uluğkay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, kulübün eski başkanlarından Hasan Subaşı, Hasan Akıncıoğlu, kulüp yöneticileri, taraftar katıldı.

ÇOK SAYIDA SEVENİ KATILDI

Törende Hasan Subaşı ile Dündar Uluğkay, Çeki hakkında birer konuşma yaptı. Daha sonra üzerinde Antalyaspor ve Türk bayrağı konulan tabutu, Çeki’nin yakınları omulara alarak cenaze aracına kadar taşıdı. Çeki’nin cenazesi, daha sonra Muratpaşa Camisi’ne getirildi. Öğle vakti kılınan cenaze namazına Çeki’nin çok sayıda seveni katıldı. Namaza Çeki’nin yakınlarının yanı sıra Vali Muammer Türker, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Önder Önen, Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer de katıldı. Namazda Çeki’nin yakınlarının üzgün olduğu gözlendi. Namazın ardından Çeki’nin cenazesi Andızlı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

UNUTULMAZ BESTELERE İMZA ATTI

Antalya’da 1927 yılında dünyaya gelen Çeki ’Eski Dostlar’, ’Ne geçen günleri yad et ne de atilere kan’, ’Kara gözlüm efkarlanma gül gayri’, ’Gece sessiz ve karanlık yine her şey uyumuş’ gibi unutulmaz eserler besteledi. Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü, Dağcılık ve Kış Sporları Federasyonu ile Kayak Federasyonu 2’rci Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşavirliği yapan Çeki, Türkiye Olimpiyat Komitesi, Türkiye Futbol Adamları Derneği, Türk Spor Vakfı ve Olimpiyat Derneğinin de kurucu üyeliğini yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!