Eski defterler

Güncelleme Tarihi:

Eski defterler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 1997 00:00

Devrim SAĞIROĞLU
Haberin Devamı

Vallahi, işimiz hayli zor.. Siz siz olun, futbolda haftalık eleştiri yapın ve ilerisini karıştırmayın. Yoksa, mahçup olursunuz. Samsun maçında acımasızca eleştirilen şu Beşiktaş'ın durumuna bakın. Ya 15 gün önce yere göğe sığdırılamayan Trabzon'a ne demeli ? Yerden yere vurulan Fenerbahçe ile, ‘‘Futbolu Türkiye'nin dışına taşmış’’ diye yorumlanan Galatasaray, bunlardan farklı mı ? Futbolcu desen, o da aynı. İşte Hakan Şükür, işte Rüştü.. Bunlardan biri için övgüler yağdırılıyor, diğerine ağır yazılar yazılıyordu. Henüz mürekkebi kurumadı. Şimdi, tam tersi..

Burası Türkiye.. Bizim herşeyde olduğu gibi, futbolda da günümüz günümüze, saatimiz saatimize uymaz. Bunun bilincine varmalıyız..

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray'ı, onları devamlı izleyen yazarlara bırakıp, biz Trabzon'a bakalım.. Trabzonspor'da gerçekten düşüş var. Yabancıları umulanı veremedi. Misse Misse, tam bir hayal kırıklığı. Vugrineç, Şota'nın kapasitesinde değil, olması da çok zor. Ama, şu gerçek unutuluyor.. Şota dışında, bu Gürcüler Trabzonspor'a ne verdi ? Arçil, tam 4 sezon ‘‘sakatım’’ diyerek yan geldi yattı, Şota'nın hatırına parasını aldı. Şu anda Hollanda'da takır takır oynuyor. Hani sakattı ? Herhalde, Trabzon'un havası kemiklerine dokundu. Nemsadze, futbol tabirine göre ‘‘düz topçu’’ydu. Camarauli ise halı saha futbolcusu.. Varsayalım ki, Camarauli iyi oyuncu. Davranışlarına ne diyeceğiz ? Sezon sonunda gitti, 1 Ağustos'a kadar ortadan kayboldu. Trabzon, hem Camarauli'yi bulup sözleşmesini feshedemediği, hem de bu tarihten sonra alacağı yabancı futbolcuyu Avrupa Kupalarında oynatamayacağı için transfer yapamadı. Kishishev bu yüzden elden kaçtı. Bilmiyorum, kendisini TV'den Bursaspor forması altında Karabükspor'a karşı izlediniz mi ? Attığı golleri gördünüz mü ? Hele bir tanesi var ki, ayın golü olmaya aday. Trabzonspor işte bu adamı, Camarauli'nin bonservisini bedavaya getirmek için yaptığı ucuz oyunlar neticesi Bursaspor'a kaptırdı.

Şimdi yeniden bu Gürcüler gündeme getirilip, eski defterler karıştırılıyor. Kardeşim, Şota'nın futboluna kimsenin birşey dediği yok. Dediğimiz, bunların ahlaklarına.. Geri gelseler ve Trabzonspor'u şampiyon yapsalar, ne kıymeti var ? Bu Camarauli, bordo-mavili formayla harikalar yaratsa ne yazar ?

Önce, ahlakı ve prensipleri tartışalım.. Ucuz kahramanlık yapmayalım. Türk futbolu, yalancı pehlivanlara teslim olacak kadar acze düşmedi daha !

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!