Eski Çiğli Devlet Hastanesi yıkılmayacak

Güncelleme Tarihi:

Eski Çiğli Devlet Hastanesi yıkılmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2016 12:47

ESKİ Çiğli Devlet Hastanesi'nde 21 Mayıs'ta sağlık hizmeti durduruldu. Bu hastene Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne taşındı. Bazı vatandaşlar, ulaşım sıkıntısını gündeme getirerek, "Çiğli Devlet Hastanesi'ni geri istiyoruz" çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

 Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, eski Çiğli Devlet Hastanesi 'nin bundan sonraki süreçte Ayaktan Madde Bağımlılığı Polikliniği, Denetimli Serbestlik Hizmetleri ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi olarak kullanılacağını açıkladı.
Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, bazı vatandaşların "Çiğli Devlet Hastanesi'ni geri istiyoruz" çağrısı üzerine yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledii:


"Çiğli Devlet Hastanesi ve Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde 20 Mayıs 2016'da acil dışı sağlık hizmeti durdurularak aynı gün daha konforlu ve kaliteli hizmet vermeye başlayan Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ne taşındı. Taşınma sırasında Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin sağlık hizmeti vermeye uygun olmadığı bu sebeple yıkılıp yerine 150 yataklı modern bir hastanenin yapılacağı, Çiğli Devlet Hastanesi’nin ise yıkılmayacağı yataklı kliniklerinin taşınacağı daha sonra mevcut hastanenin yine kararlaştırılacak başka bir sağlık alanında kullanılacağı açıklaması Genel Sekreterliğimizce yapıldı. Çiğli Devlet Hastanesi’nde taşınma sonrasında Eylül ayına kadar beş branşta poliklinik hizmeti devam etti. Hastanenin hangi alanda kullanılabileceği son görüşmeler sonunda karar verilerek yeni hizmet binası hazırlıkları yapılmaya başlandı. Bu sebeple bina boşaltılarak halkımızın çok yakında yenilenmiş hizmet binasına kavuşması için çalışmalara hızla devam ediyoruz.

Haberin Devamı

Çiğli Devlet Hastanesi bundan sonraki süreçte Ayaktan Madde Bağımlılığı Polikliniği, Denetimli Serbestlik Hizmetleri ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi olarak kullanılması planlanıyor. Ancak öncelikle hastanenin mevcut hali ile tadilatı yapılması planlanmıştır. Bu tadilat ve iyileştirme çalışmaları sonucunda yeni birimleri ile hizmet vermeye başladı. 30 yataklı Çiğli Devlet Hastanesi’nde çok kısıtlı imkanlardan faydalanan Çiğli halkı artık bölgelerinde yer alan İzmir’in hem en modern hem de Bölge Eğitim hastanesine sahip oldu. Üstelik eski hastaneden 3.5 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Çok yakın olmasına rağmen Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ne toplu taşıma ulaşım iki vasıta ile gidilebilmektedir. Haber de konu edildiği gibi ticari taksi ile ulaşım 50 TL tutmamaktadır. Tek toplu taşıma aracı ile gelinebilmesi ve yeni ulaşım hizmetlerinin sağlanabilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler yapılmış olup belediye tarafından basına gerekli açıklamalar daha öncede yapıldı. Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi 112’si yoğun bakım olmak üzere 517 yatak kapasitesiyle, son sistem teknolojik cihazlarıyla, modern ameliyathanesi, yoğun bakımları, sancı-doğum-lohusa (SDL) odaları ayrıca tek ve iki kişilik modern hasta odalarıyla Çiğli ve bölge halkına çok daha kaliteli, konforlu hizmet veriyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!