Eski başkan anılarını kitaplaştırdı

Güncelleme Tarihi:

Eski başkan anılarını kitaplaştırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2017 11:58

Eski başkan anılarını kitaplaştırdı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR eski Belediye Başkanı 80 yaşındaki Çetin Bozcu, 12 Eylül 1980 öncesi görev yaptığı 2 yıl 9 aylık dönemi kitaplaştırdı. Anıları, yaptığı hizmetler ve konuşmaları gibi birçok konuyu kitabına taşıyan Bozcu, "Bu kitapla beni seven Burdurluya bir belge bıraktım. Herkes okuyacak" dedi.

Adalet Partisi'nden 1977 yılında Burdur Belediye Başkanı seçilen Çetin Bozcu, 12 Eylül 1980'e kadar görev yaptı. Çetin Bozcu anılarını 'Sen Ne Bilcen Gahbemcik(yöresel bir şaşkınlık ifadesi) Benim Burdur'umu Bir Burdur Sevdalısı-Çetin Bozcu' adlı kitapta topladı. Bozcu, "11 Aralık 1977'de belediye başkanlığını kazandım. Kararlı ve azimliydim. Burdurlu inandı ve destek verdi. Seçimlerden sonra mensubu olduğum Adalet Partisi iktidardan düştü, CHP iktidar oldu. Hizmet yapmak için imkansızlıklar içinde mücadele verdim. Hiç kimseden destek alamadım. Kendi partimin milletvekilleri bile bana yardımcı olmadı" dedi.

Çok zor şartlar altında görev yaptığını söyleyen Bozcu, "İhtilal olunca ortada kaldık. Yaptığım ya da yapamadığım hizmetlerimi anlatmam lazımdı. Hizmetlerimi daha sonra mahalli gazetelerde yazdığım yazılarla, yazdığım şiirlerle anlattımsa da insanların hafızasında yer etmedi. Ölmeden bir belge hazırladım. Bu belgede yaptığım mücadelelerin neler olduğunu anlattım" diye konuştu.

Kitabın yayın hazırlıklarının 2 yıldır sürdürdüğünü anlatan Bozcu, "Bu kitapla beni seven Burdurluya bir belge bıraktım. Herkes okuyacak. 2 yıl 9 aylık görev süremde neleri yaptığımı öğrenecek. Kitabı yazma sebebim bu. Kendi biriktirdiğim emekli maaşımla bu kitabı bastırdım. Ben Burdur'u seviyorum, insanlarını seviyorum" dedi.

Çetin Bozcu, 1000 adet bastırılan kitabında şiirlere de yer verdi. Bunlardan biri de kitaba adını veren 'Sen Ne Bilcen Gahbemcik Benim Burdur'umu' oldu.

'SEN NE BİLCEN GAHBEMCİK BENİM BURDUR'UMU'

Manastırdaki çıkrıktan kıl iprik sardın mı?

Deli Bubada Gavez'in kahvesine vardın mı?

Dıngırdağım Ali Dayınla sazlar çaldın mı?

Sen ne bilcen gahbemcik benim Burdur'umu

Susamlık'tan Çöğürdede'ye indin mi?

Yenice Mahalle gecekliğinde (giyeceklik) yündün mü?

Çatalpınar'da Çarşamba şenliğini gördün mü ?

Sen ne bilcen gahbemcik benim Burdur'umu

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!