"Eski başarılı günlere döneceğiz"

Güncelleme Tarihi:

Eski başarılı günlere döneceğiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2012 19:56

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nda antrenörlük görevine getirilen Ekrem Memnun, sarı-kırmızılı ekibi eski başarılı günlerine yeniden taşımak istediklerini söyledi.

Ekrem Memnun, Galatasaray TV'ye açıklamalarda bulunurken, sarı-kırmızılı camiaya geri döndüğü için yaşadığı mutluluğu dile getirip, gurur duyulacak bir takım oluşturmayı amaçladığını belirtti.

Galatasaray'la bir süredir görüştüğünü belirten Ekrem Memnun, “Benim de çok istediğim bir görevdi. Neticede antrenörlüğe Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nda başladım. Yıllarca şampiyon olan takımın ilk kurulduğu dönemde yardımcı antrenördüm. Ondan sonra başantrenörlük yapma şansı buldum ve büyük başarılar kazandık. Hem güzel günlerimiz hem üzüntülü günlerimiz oldu. Amacımız, eski başarılı günlere yeniden ulaşmak. Çok büyük hayallerimiz, hedeflerimiz var. Gerçekten çok iyi bir ekip kurduğumuzu düşünüyorum. Çok güçlü bir motivasyonumuz var. Hep birlikte iyi bir sinerji yakalayıp, hedeflerimize ulaşmak istiyoruz. Bunu yapacak gücümüz ve bilgimiz var. Çok güzel bir heyecanla başladık” diye konuştu.

Daha önce Galatasaray'da 3 lig şampiyonluğu kazanan Memnun, sarı-kırmızılı ekibin geçmişte olduğu gibi seri şampiyonluklar kazanmaması için hiçbir neden olmadığının altını çizerken, “Galatasaray, nasıl şampiyonluk kazanıldığına dair bilgisi olan bir kulüp. Türkiye'de bayan basketbolunun bugünkü durumlara gelmesine liderlik etti. Amacımız bu liderliği tekrar ele geçirip, öncü olmak. Bu konuda çok ciddi hedeflerimiz var. Mutlaka yeni oyuncular çıkarmak istiyoruz. Yavaş yavaş bu yönde adımlar atacağız” ifadelerini kullandı.

“Çok güçlü bir kadro kuracağız”

Yeni sezon için güçlü bir kadro oluşturacaklarını aktaran Memnun, sözlerini şöyle tamamladı:
“İyi bir kadro kurmaya çalışıyoruz. Geçen seneki kadrodan bazı oyuncular bizimle olmayacaklar. Türk oyuncu kadrosu olarak geçen seneki oyuncuların aşağı yukarı hepsi kalıyor. Belki bir iki takviyemiz olabilir. Yabancı oyuncu olarak da daha takım oyunu oynamaya çalışan, daha çok paylaşıp, homojen oynayan, ciddi savunma yapan ve hiçbir şekilde mağlubiyeti kabul etmeyen oyuncuları kadromuza katmak istiyoruz. Çok güçlü bir kadro kuracağız. Bütün Galatasaraylıların zaten gurur duyduğu ama daha çok gurur duyacağı bir takım ortaya çıkaracağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!