Eski Baro başkanlarından Avukat Nevzat Erdemir anıldı

Güncelleme Tarihi:

Eski Baro başkanlarından Avukat Nevzat Erdemir anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2017 13:48

Eski Baro başkanlarından Avukat Nevzat Erdemir anıldı

Haberin Devamı

Erdemir'e anma

İZMİR Barosu başkanlarından Avukat Nevzat Erdemir, ölümünün sekizinci yılında unutulmadı. Mezarı başında anıldı.

Başkanlık görevini yürüttüğü sırada beyin kanamasından hayatını kaybeden Avukat Nevzat Erdemir için

Urla İskele Mezarlığı’nda kabri başında tören düzenlendi. İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan, Baro Yönetim Kurulu üyeleri, Nevzat Erdemir’in ailesi, meslektaşları ve sevenlerinin hazır bulunduğu anma töreninde, ailesi ile sevenleri duygularını paylaştı.

BUGÜNLERİ ÇOK ÖNCEDEN GÖRMÜŞTÜ

Törende konuşan İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan, Nevzat Erdemir’in ülkenin cumhuriyet değerlerine, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, yargı bağımsızlığına, basın özgürlüğüne sahip çıkan ve bu değerler için büyük mücadeleler veren bir kişilik olduğunu vurguladı. Nevzat Erdemir'in bugünleri o dönemlerde gördüğünü de ifade eden Aydın Özcan, "Düşüncelerini, yazıları, basın açıklamaları ve kitaplarıyla kamuoyu ile de paylaştı. Yaptığı bu çalışmalar sonucunda kendisi önce barolar arasında, sonra da Türkiye’de tanındı. Nevzat Erdemir bir halk adamıydı. Kendisi bir yandan ülkemizdeki vatandaşların temel hak ve özgürlükleri için mücadele verirken bir yandan da yurtdışında yaşayan Türklerin varlığı ile ilgili çalışmalar yapıyordu. Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı olduğum dönemde ne zaman kendisini çağırsak her zaman gelirdi ve orada fikirlerini paylaşır, karşıt görüşte olanlara da saygı çerçevesinde fakat fikirlerinden hiç taviz vermeden yanıt verirdi. Kendisini bir kez daha, saygı, rahmet ve özlemle anıyorum" dedi.

NEVZAT ERDEMİR BİR YURTSEVERDİ

Kızları Yaprak Duygu Gürcan ve Işıl Yeşim Erdemir duygularını şiirle dile getirdi. Nevzat Erdemir’in çok sevdiği torunu Semih Gürcan ise yaptığı konuşmada, "Senin yolunda yürümekteyim. Ulusuma, ülkeme, insanlığa hizmet etme, katkıda bulunma hedefindeyim. Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bir genç olarak sorumluluklarımın bilincindeyim. Öğütlerin doğrultusunda senin aydınlık yolunda emin ve kararlı adımlarla yürüyorum" dedi.

İZMİR (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!