Eski bakanları da Bahçeli’ye karşı

Güncelleme Tarihi:

Eski bakanları da Bahçeli’ye karşı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2005 10:01

AKP’ye alternatif oluşturamadıkları gerekçesiyle eleştirilen muhalefet partilerinden CHP’den sonra, bu kez de MHP’de ‘parti içi muhalefet’ hareketi başladı.

MHP Ankara İl Teşkilatı’nca ülke çapında başlatılan Olağanüstü Kurultay çağrısına, umulanın üzerinde katılım oldu. Olağanüstü Kurultay girişiminin öncülerinden Ankara eski il başkanları Ercan Koç, önceki gün 400 olan imza sayısının dün 550’ye ulaştığını açıkladı.

Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin DSP-MHP-ANAP koalisyonu döneminde bakan yaptığı bazı kişilerin de, muhalefet hareketine ‘açık veya gizli’ destek vermeleri ‘sürpriz’ olarak nitelendi. Bahçeli’yi ve oluşturduğu parti yönetimini yetersiz bularak ‘Olağanüstü Kurultay’a destek verenler arasında eski Devlet Bakanları Ramazan Mirzaoğlu, Abdülhaluk Çay, eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp ve eski Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz de bulunuyor.

Olağanüstü Kurultay girişiminin öncülerinden eski Ankara il başkanları Ercan Koç ve Emin Yazıcı, ‘Parti için demokrasi ve adalet istiyoruz. Bunun için tüzük değişmeli. Marjinal-kasaba partisi görüntüsünden kurtulmak için hareketimizin yetiştirdiği aydın, birikimli kadroları MHP yönetimine taşımakta kararlıyız’ dediler.

Koç, MHP’ye lider olabileceği konuşulan Kürşad Tüzmen için ise ‘Öyle şey olmaz. Bizim dışarıdan lidere ihtiyacımız yok’dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!