Eski Bakan Elvan: "Yatırımlardan Neden Rahatsız Oluyorsunuz?"

Güncelleme Tarihi:

Eski Bakan Elvan: Yatırımlardan Neden Rahatsız Oluyorsunuz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 09:55

ESKİ ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI, AK PARTİMİ MERSİN MİLLETVEKİLİ ADAYI LÜTFİ ELVAN, PARTİSİNİN MİLLETVEKİLİ ADAYI HACI ÖZKAN İÇİN DÜZENLENEN TOPLANTIYA KATILDI.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, tek başına iktidar olmadıkları taktirde yapımı devam eden bazı projelerin tehlikeye gireceğini belirterek, "3. havaalanı, 3. köprü ve Kanal İstanbul gibi projelere izin verilmeyeceğini ve yeniden gözden geçirileceğini söylüyor. Şimdi buradan Sayın Kılıçdaroğlu’na soruyorum, bu yatırımlardan ve hizmetlerden neden rahatsız oluyorsun? Kim için çalışıyorsun?” dedi.
Seçim çalışmalarını sürdüren Elvan, partisinin Mersin Milletvekili Adayı Hacı Özkan için Edip Buran Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıya katıldı. Burada Mersin için hazırladıkları projeleri anlatan Elvan, kısa sürede çok sayıda proje hazırladıklarını ve bunlardan yaklaşık 15’inin ihalesine çıkıldığını söyledi. Mersin’deki her talebi teker teker yerine getireceklerini vurgulayan Elvan, "Mersin köylerinin sulama ve gölet talepleri var. Kimse merak etmesin bu talepleri bir bir gerçekleştireceğiz. Artık kimse Mersin sahipsiz bir kent diyemeyecek. Biz sözlerimizin arkasındayız. Sizlerin hizmetkarı olmak için yola çıktık. Sizlere hizmet etmek asla yük değildir, bizim için şereftir, onurdur. Ancak bu hizmetlerimizden bazıları rahatsız oluyor. Mersin’de bazıları soruyor, ‘Milletvekili olarak bu ihaleleri nasıl gerçekleştiriyor?’ diye. Evet ben bir milletvekilliyim ve Mersin için çalışıp hizmet üretiyorum. Peki siz Mersin milletvekilleri olarak bu kente ne yaptınız?" diye konuştu.
Kentin problemlerinin ilk sıralarında ulaşımın geldiğini vurgulayan Elvan, Mersin’i Adana’ya bağlayan D-400 karayolunu 8 şeritli hale dönüştüreceklerini ifade ederek, "Bununla ilgili olarak somut adımı attık ve hal ile liman kavşağıyla birlikte Kazanlı’ya kadar olan kesimin 8 şeritli olacak şekilde ihalesine çıkıldı. İnşallah önümüzdeki günlerde yapım çalışmasına başlayacağız. Diğer taraftan Çeşmeli-Taşucu arasında otobanın yapılmasını, Organize Sanayi Bölgesi’nin otoyola ve D-400’e yeni bir bağlantısının yapılmasını sağlayacağız. Mersin-Antalya Sahilyolu Projesi hızla ilerliyor. Çukurova Bölgesel Havalimanı’nı başta olmak üzere birçok projeyi kentimize kazandıracağız. Mersin’i hızlı tren şehri yapıyoruz. Kentin, ulaşımla ilgili ne kadar sorunu varsa çözeceğiz inşallah. Mersin’de huzur varsa, Türkiye’de huzur vardır. Bizim yolumuz birlik, beraberlik ve kardeşlik yoludur. Güçlü bir Türkiye ve Mersin için birlikte çalışacağız. Mersin
halkının huzuruna kuru lafla çıkmadık. Projelerimizle geldik. Mersin’i Türkiye’nin en önemli merkezlerden biri haline getireceğiz. Mersin’de yatırımlar bakımından son bir aydaki hareketlenmeyi hepiniz görüyorsunuz" ifadelerini kullandı.
“SAYIN KILIÇDAROĞLU KİM İÇİN ÇALIŞIYORSUN?”
AK Parti’nin tek başlarına iktidar olmaması durumunda yapımı devam eden projelerin tehlikeye gireceğini öne süren Elvan, şöyle devam etti; "Çünkü istikrar olmazsa, yatırımın olmaz. 1 Kasım seçimleri bir anlamda Türkiye’nin yönünü tayin edecek. Türkiye ya istikrardan yana kararını verecek ya da belirsiz ortamın devamı niteliğinde olan, ülke ekonomimizi ve istikrarını zora sokacak bir karar ortaya çıkacak. İstikrar, ekonomi ve mega projeler denilince akla AK Parti gelir. Daha bunun gibi birçok mega projemiz var. Yerli mühendislerimizle muhteşem eserlere imza atıyoruz. Ancak yerli mühendislerimizin yaptığı bu eser ve hizmetlerden rahatsız olanlar var. CHP, dünyanın hayranlıkla izlediği ve yapımının tamamlanmasını merakla beklediği 3. havaalanı projesini durduracağını söylüyor. Peki bu havaalanına kimler karşı çıkıyor; yapımından büyük zarar görecek olan büyük devletler ve büyük havaalanlarına sahip ülkeler karşı çıkıyor. 3. havaalanı, 3. köprü ve Kanal İstanbul gibi projelere izin verilmeyeceğini ve yeniden gözden geçirileceğini söylüyor. Adama sormazlar mı? Bu ülkenin yatırımlarına engel olmak için mi siyaset yapıyorsun? Avrupa’daki bazı liderlerin söyledikleriyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemleri birebir örtüşüyor. Buna karşı çıkmakla aslında CHP Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da onlarla aynı cephede birleşmiş oluyor. Şimdi buradan Sayın Kılıçdaroğlu’na soruyorum, onlar için mi çalışıyorsunuz? Bu yatırımlardan ve hizmetlerden neden rahatsız oluyorsunuz?"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!