Eski Açık Sarı Desene

Güncelleme Tarihi:

Eski Açık Sarı Desene
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2003 16:53

Galatasaray Futbol Takımı'nın geçen sezonu ve bu sezon hazırlık döneminin öyküsünün anlatıldığı, ''Eski Açık Sarı Desene'' gösterime giriyor.Yönetmenliğini Ali Ömer Kazma'nın yaptığı film, futbol sahasının yanısıra soyunma odalarından görüntüler de sergiliyor. Özellikle futbol meraklılarının ilgisini çekecek bir çalışma.

Haberin Devamı

FİLMİN KONUSU

İçeride ilk 11 ve teknik direktör, dışarıda binlerce taraftar... İçeride yedekler, dışarıda bilet bulamayanlar... İçeride masör, dışarıda köfte ekmekçi... İçeride kramponlar, formalar, tekmelikler, dışarıda pankartlar, meşaleler. İçeride son taktikler, dışarıda çılgın tezahüratlar...

Evet futbolda hep bir içerisi ve dışarısı var. İçerisi daha mahrem ve gizli. Şakalaşmalar, fırça yemeler, gaza getirmeler, dışavurumcu sevinçler, sakatlıklar, kahrolası üzüntüler daha çok içeriye ait. Dışarıda ise adı üzerinde herşey ortaya. Bir saha, seyirciler, izleyiciler ve oynanan futbol. Her şey açık, goller ortada, fauller, kırmızı kartlar da öyle. Ve 90 dakikanın sonunda bir skor board: Galibiyet, mağlubiyet ya da beraberlik.

Oysa dışarıdakiler merak ediyor: İçerisini... “Eski Açık Sarı Desene” bu merakı gideren bir film aslında. Dışarıya bilgi sızdırıyor. Galatasaray özelinde futbolun mahrem alanına giriyor ve zekice izliyor. Gördüklerini de ustaca aktarıyor seyirciye.

Haberin Devamı

“Eski Açık Sarı Desene” başrolünde Galatasaraylılar oynasa da aslında Türk futbolunu sarmalayan bu benzersiz sevgiyi, taraftarlığı ve takım aşkını anlatan bir “ilk” film. Ancak onu diğer filmlerden ayıran başka özellikleri de var. Bu filmde senaryo yok, senarist yok, set yok, ışık yok.. Her şey doğal akışında...

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen:Ali Ömer Kazma
Senaryo: Ali Ömer Kazma

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!