Eşinin kabrini ziyaret edememenin üzüntüsünü yaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Eşinin kabrini ziyaret edememenin üzüntüsünü yaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 11:30

- Yaklaşık 3 yıl önce topraklarını terk ederek Türkiye'ye sığınan Suriyeli Ali, ülkesindeyken her gün gittiği eşinin kabrini ziyaret edememenin hüznünü yaşıyor- Suriyeli Ali: - "Onun mezarını orada bırakıp geldim. Eşimin mezarına gidip bir dua bile edemiyorum"

Haberin Devamı

HATAY (AA) - İç savaş yüzünden topraklarını terk ederek Türkiye'ye sığınan Suriyeli 62 yaşındaki Tamam Ali, hayat arkadaşının mezarını ziyaret edememenin üzüntüsünü yaşıyor.

Şam'ın Türkmen Mahallesindeki evini, komşularını ve akrabalarını geride bırakmak zorunda kalan Ali, Hatay'ın Hassa ilçesinde çocukları ve torunlarıyla kiraladıkları 2 odalı evde yaşamına devam ediyor.

Memleket ve sevdiklerinin hasretini içinde yaşayan Suriyeli kadın, en çok 15 yıl önce kaybettiği eşinin mezarını ziyaret edemediği için üzülüyor.

Suriyeli Ali, AA muhabirine, eşini kanser hastalığı yüzünden kaybettiğini söyledi.

Vatanında iken eşinin kabrini her gün ziyaret ettiğini ifade eden Ali, "Onun mezarını orada bırakıp geldim. Eşimin mezarına gidip bir dua bile edemiyorum. Ama inanıyorum bir gün ülkemdeki savaş sona erecek ve ben de eşime kavuşacağım. Onu mezarı başında ziyaret ederek görevimi yerine getireceğim" diye konuştu.

Haberin Devamı

İçine gömdüğü acılarını torunlarıyla rahatlatmaya çalıştığını kaydeden Ali, "En büyük destekçilerim torunlarım. Onlar bana teselli oluyor" dedi.

Türkiye'nin kendilerine kucak açtığı için şanslı olduklarını aktaran Ali, başta Türk devleti olmak üzere herkese teşekkür etti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!